Ukoliko proučavate žene pored sebe (a znamo da proučavate), zasigurno ste vremenom primetili da određene boje odeće mnogo bolje pristaju plavušama, neke brinetama, a neke crnkama. Ako ste ipak u dilemi što se svetle kose tiče, izdvojili smo 3 boje koje najbolje pristaju ženama s plavom kosom.

PROČITAJTE JOŠ: Crveno za maštu i strast, a zeleno za nežnost i ljubav: vaša omiljena boja otkriva kakvi ste u seksu (TEST) 

Prirodne plavuše obično su žene sa svetlom puti pa im pristaju kontrastni tonovi poput jarke, dominantne crvene boje ili kobaltno plave, a izvrsno (zbog male doze glamura) izgledaju i u komadima metalik sjaja. Nežno roza možda nije kontrastna no izgledaće dobro jer će samo naglašavati vašu svetlu put i kosu te odavati utisak nežnosti i blage prirode.

Isti efekt bi mogla imati i bela, ali ne od glave do pete.

Jarko crvena

Svetla kosa, zavodljivi crveni ruž na usnama i mala ili maksi crvena haljina oduvek su simbol za glamur i seksepil. Nije tajna da crvena boja najbolje pristaje upravo plavušama, a takva vizija žene simbol je neke zamišljene femme fatale još od nekih davnih dana modne istorije.

Metalik sjaj

Kao i crvena boja, zlatni ili srebrni sjaj i šljokice takođe najbolje izgledaju na ženama svetle kose jer jeluju nekako glamuroznije i ženstvenije te pomalo dekadentno. Srećom pa su komadi s metalik sjajem jedan od najvećih trendova ove sezone.

PROČITAJTE JOŠ: Horoskop za frizure: koja boja kose odgovara vašem horoskopskom znaku

Nežna ružičasta

Plavuše u svetlorozim odevnim komadima uvek deluju mnogo nežnije, ženstvenije i blaže od žena s drugom bojom kose, čak i pomalo eterično. S nežnom, puderastom nijansom ružičaste teško ćete pogrešiti imate li svetlu kosu.

PROČITAJTE JOŠ: Haljine u tropskim bojama za maturu

Izvor: Fashion

LepaiSrecna Drage plavuše, ove 3 boje učiniće da izgledate zanosno! Pročitajte koje boje najbolje stoje ženama s plavom kosom...