Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Moda

10 modnih pravila koje je ipak dozvoljeno prekršiti

Autor Jasmina Glišić
Autor Jasmina Glišić

Glavna reč koja nedostaje u ovom naslovu je "ponekad"! Pravila su ipak tu zato što definišu ono što većina smatra lepim i prihvatljivim...

Izvor: Foto: Instagram

Modna pravila danas više niko ne sledi potpuno slepo, ali nepoštovanje bilo kakvih estetskih ideja i propisa oblačenja dovodi do ružnih pa čak i neprijatnih situacija...

Zahvaljujući modnim revolucijama, sledeća pravila danas možemo prilično bezbedno prekršiti....

1. Nikad ne kombinovati različite dezene u gornjem i donjem delu. Ovo pravilo se odnosi, recimo, na kombinaciju bluze i suknje ili košulje i pantalona i smatra se potpuno napuštenim.. Danas je itekako dozvoljeno kombinovati dezene, s tim što je najlepše ako ostanete u istoj paleti boja (samo promeniti veličinu motiva na dezenu).

Embedded Comments: *
Izvor: Foto: Instagram

2. Nikad ne kombinovati plavo i crno. Ovo je, takođe, potpuno napuštena modna ideja... Idealno je ako kombinujete jarkoplavo i crno....

3. Nemojte uklapati obuću i tašnu tako da budu iste boje. Ovo je tzv. novo modno pravilo koje je za novu modu potpuno staro. Kao što se sve u modi vrti, tako je vraćeno staro pravilo po kojem je, zapravo, itekako dozvoljeno nositi obuću i tašnu iste boje i to se smatra "minimalnim naporom".

5. Oblačite se za posao koji želite, a ne za posao koji imate. I ova modna deviza uspešnih poslovnih žena je danas dovedena u pitanje. Ako nemate posao menadžera, zaista nije potrebno da idete u odelu na posao svaki dan, kaže aktuelna moda.

6. Nemojte nositi duboki dekolte. Vremena su se izmenila, drage dame, pa ćete dekolte danas videti u skupštinama, za šalterima nekih banaka, a naročito u profesijama vezanim za šoubiznis. Na sceni već i da nema dekoltea, tamo nema ni bluza...
Izvor: Foto: Instagram

7. Nemojte nositi visoke štikle ako ste visoki. Potpuno demode pravilo! Cipele sa visokom potpeticom menjaju potpuno položaj ženskog tela i ono izgleda lepše, tvrde modni stručnjaci.

8. Nemojte nositi mini suknje. Pročitajte tekst kod broja 6. Zaista, vremena se menjaju i ako imate lepe noge, nemojte se stideti da ih pokažete.

9. Nemojte kupovati tašnu ako nije kvalitetna. Šaljiva moda je vrlo moderna - nose se jeftini cegeri, dečje torbice... dajte i vi sebi oduška!

Izvor: Foto: Instagram

10. Nikad ne nosite belo zimi. Zaboravljena ideja... Belo je najlepše zimi, tvrde modne blogerke današnjice.

Tagovi

Najbolje iz rubrike

Inicijalizacija u toku...