Kad slavni modni magazini požele da istinski obraduju svoje dame, oni im prirede ovakav praznik za oči. 

Tako je krajem 2014. godine veliki "Vog" napravio top-listu kojoj ni mi nismo odoleli... ovakav spisak najboljih muških manekena na planeti je foto priča koja se ne propušta!

Prava poslastica za sve nas i prilika da vas upitamo – koga biste vi još dodali na ovaj spisak?

Dejvid Gendi, foto: Profimedia

Slatki momak! Tako mu tepaju u Vogu, zahvaljujući redovnom angažmanu koji Dejvid Gendi ima u modnoj kući „Dolče i Gabana“. Najlepše su, naravno, fotografije koje snima na morskoj pučini, na kojima se ne zna šta je plavlje – talasi ili njegove oči...

Bred Krening, foto: Profimedia

Ono što je za Dejvida Dolče, za Breda je Šanel. Ili, preciznije rečeno, Karl. Slavni kreator Lagerfeld je, naime, otkrio Kreninga 2003. godine a on lično je i producirao knjigu o njegovom uspehu! Snažna brada, oči boje lešnika, kosa uvek kao začešljana vetrom - nije ni čudo što redovno putuje sa Lagerfeldom čak i kad ne snimaju. Kreator, kako kaže, voli lepe ljude.

Tajson Bekford, foto: Profimedia

Rođen je u Bronksu, a za svoj egzotičan izgled može da zahvali korenima predaka sa Jamajke, iz Kine, Paname i Afrike... Tajson Bekford godinama je redovan na modnim pistama Gučija, Tomija Hilfigera i Kelvina Klajna, a magazin „Pipl“ ga je izabrao među 50 najlepših ljudi na svetu.

Džon Kortaharena, foto: Profimedia

Debitovao je 2004. godine u Milanu na reviji kuće Emporio Armani i u Parizu gde je nosio modele Džona Galijana. Danas se smatra najvećim seks simbolom među muškim manekenima, a dame kažu da njegovu neodoljivu šifru čine moćna prirodnost, zelene oči i razbarušena smeđa kosa u stilu Džemsa Dina.

Šon O'Praj, foto: Profimedia

Uz vrhunski domet kakav je status najuspešnijeg manekena na svetu po izboru magazina Forbs za 2009. godinu, Šon O'Praj ima sve što treba – kampanju za Armanija i Botega Venetu, modne revije za Iv Sen Lorana i DSquared2, kao i očaravajući osmeh momka iz komšiluka.

Markus Šenkenberg, foto: Profimedia

Sudbina ovog visokog, mišićavog  Šveđanina promenila se dok je vozio rolere po plaži u Los Anđelesu ranih devedesetih godina prošlog veka. Tada je zapeo za oko jednom fotografu, usledio je ugovor za kampanju „Kelvin Klajn“, a cifra od 3000 dolara po satu bila je samo početak duge i uspešne manekenske karijere...

Mi favorito, @LauridsenMath, fotografiado por Robbie Fimmano para L'Officiel Hommes Italia FW14. pic.twitter.com/FYh2l8a9Rf

— M. (@doloresfancy) September 23, 2014

Matijas Loridsen, foto: Tviter

Kažu da ima jedinstvene crte, kakve jedan Dior muškarac mora da ima. Kada se ovaj Danac pojavio na modnoj sceni 2004. godine, uskoro je zavladala pomama za njegovim slobodnim terminima. Od modnih kuća „Lakost“, „Živanši“, „Salvatore Feragamo“.... svi žele da rade sa Matijasom Loridsenom.

Mark Venderlu, foto: Profimedia

Serijom fotografija objavljenim 20. februara 2015. godine u nemačkom magazinu "Cajt" Mark Vanderlu oduševio je, po ko zna koji put, svoje obožavaoce.  A njihova armija gradi se još od 1992. godine kada je postao glavna zvezda pisti u Parizu, Milanu i Menhetnu. Izračunajte, koliko je to godina u vrhu i pomnožite sa oko 50 revija koliko on odradi godišnje.

Noa Mils, foto: Profimedia

Noa Mils može da zahvali za svoju karijeru sestri koja je njegove fotografije poslala reklamnoj agenciji, a ostalo je istorija... Uz deset godina vernosti koje mu poklanja "Dolče i Gabana" dolazi i slavna kontroverzna kampanja u kojoj su farmerke bile spuštene daleko ispod struka, plasirana 2005. godine. Na spisku fotografa pred kojima je pozirao je i Eni Lebovic.

Evandro Soldati, foto: Instagram

Na svoj dvadeseti rođendan 17. aprila 2005. godine ovaj Brazilac je već mogao da se pohvali naslovnicom za muški italijanski Vog, pa nije ni čudo što je iste godine osvojio američku modnu scenu. Hugo Bos, Dolče i Gabana, Dsquared2, Živanši, Emporio Armani, Versaće... nema važnog imena muške mode koje Evandro Soldati danas nema u svom portfoliju.

Portrete najlepših manekena na svetu možete pogledati u galeriji slika!

Tekst: Kristina Ivanović

Izvor: Lisa

LepaiSrecna Spisak najzgodnijih muškaraca, najvećih profesionalaca na pisti zavodnika, najlepših kradljivaca ženskog srca je nešto u šta moramo da zavirimo...