Gumene čizme do pre par godina većina je vezivala za malu decu koja su u njima veselo skakutala po barama.

Međutim, da gumene čizme traju i nose se više od dva veka govori i činjenica da je čak Vojvoda od Velingtona u 19. veka zamolio svog slugu da napravi adekvatnu obuću u kojoj će moći da se hoda po kišovitom vremnu. Otuda naziv "veligtonke" ili gumene čizme koje su jedan od vodećih trendova u 2014. godini.

Koliko su gumene čizme popularne pokazuje i činjenica da ih i ikona mode Viktorija Bekam rado nosila na snimanju za naslovnicu magazina "Vog" u avgustu 2014. Više o tome pogledajte ovde.

Kratke do gležnja ili duge do kolene, dizajneri su se pobrinuli da ih možemo naći u svim bojama i šarama, a za niže dame rezervisane su i sa potpeticama!

Ovde pogledajte 10 kratkih modela čizama za jesen i zimu 2014.

Najpoznatije gumene čizme Hunter više se ne kupuju samo zato što su odlične i praktične za kišovite dane, već su i odličan modni izbor jer se slažu uz sve kombinacije.

Ovde pogledajte 15 savršenih modela dugih čizama za jesen i zimu 2014.

Brend Barbari osim prepoznatljivih kariranih šara, ubacio je i krzno kao glavni dodatak, a vi zavirite u našu galeriju i pronađite inspiraciju da neke slične kupite sebi ove jeseni. 

LepaiSrecna Kada nas probudi kišno i hladno vreme jedino što želimo je topao džemper i obuću koja ne propušta vodu. Da li pritom možemo biti moderne i ukusno obučene? Dizajneri su se potrudili da možemo! Pogledajte!