1. Odnos cene i upotrebljivosti

Lepe cipele na velikom popustu?! Zvuči primamljivo, ali pre nego što se zaletite u novu kupovinu, razmislite koliko ćete ih zaista nositi. Ako će samo stajati u ormanu i čekati neki poseban trenutak koji možda neće ni doći (ili će doći kad model već izađe iz mode!), onda ništa ne dobijate tim popustom!

2. Udobnost ne dolazi s vremenom

Nemojte nasedati na stari trgovački trik "to je koža, razgaziće se". Ako je potrebno da vi provedete dane i dane u mukama da bi lepe, nove cipele zaista donele pravu radost, nešto nije u redu s tom kupovinom. Izraz "lepo vam stoje" mora da bude zaista upotrebljiv i da znači "potpuno pristaju vašem stopalu".

3. Ulošci se isplate

Ako želite da sačuvati unutrašnjost cipele, nabavite odgovarajuće uloške. Osim što su vrlo praktični, pravi ulošci cipelu čine udobnijom jer je štite od upijanja vlage. Bilo da se radi o sportskom, silikonskom, termo ili kožnom ulošku, ovakva mala investicija će vam se dugoročno isplatiti.

4. Niža potpetica

Koliko ste puta kupili savršene štikle za posebne prilike, a kada ste ih konačno obuli, niste mogli dočekati da ih izujete i uskočite u nešto udobnije? Previsoka potpetica mnogim ženama predstavlja veliki problem. Želite li da zadržate eleganciju i pritom nesmetano uživate u svečanimp prilikama, odlučite se za visinu od 3 do 6 centimetara. One su ugodna za hodanje i nošenje, a nogu čini elegantnom i izduženom.

5. Koža štedi novac

Iako su kožne cipele skuplje od veštačkih materijala, u nju se isplati investirati, posebno ako se radi o obući koju nosite svakodnevno. Nije samo stvar u tome što će takva cipela duže da traje! Još je važnije što će duže izgledati nova, a pritom će se prilagoditi vašem stopalu i dozvoliti mu da diše.

Izvor: zadovoljna.hr