Svi se već nadaju da će Kejt Blanšet odneti kući Oskara u 2014. godini, ali činjenica je da je na svim premijerama do sada popularna australijanska glumica već osvojila sve glavne nagrade za imidž, sjajnu šminku i vrhunsku frizuru.

U čemu je tajna ove zvezde i kako uspeva da u 44. godini izgleda mladoliko i sofisticirano, moderno i sveže, avangardno i retro u isti mah?

Pre svega, naglasak šminkera je uvek na Kejtinoj alabaster koži - savršeno pokrivanje tečnim puderom u svetloj nijansi dobija se pažljivim tapkanjem blago navlaženim sunđerom (nikako ne treba razmazivati). Zato su oči sasvim diskretno našminkane sedefastim tonovima prljavoružičaste na gornjem kapku i bronzanog sjaja uz donju ivicu oka. Gornja ivica naglašena je ajlajnerom i izrazitom crnom maskarom.

Uz ovakav mejk-ap na očima, Kejt odlično pristaje ruž boje pudera, a rumenilo je inače njen omiljeni deo šminke. "Volim svetlu, rozikastu nijansu", kaže mama trojice dečaka. "Zahvaljujući njoj, uvek izgledam odmornije nego što zapravo jesam".

Što se tiče frizure, Kejt često bira asimetričnu punđu. Ako želite da kopirate njen izgled, to ćete lako učiniti. Začešljajte kosu na jednu stranu, podelite je na dva dela i vežite male konjske repove, pa jedan obmotajte u s leva na desno i pričvrstite šnalicama, a drugi obmotajte u suprotnom pravcu i to mekano - izbegavajte zalizanost i previše laka. Setite se da je "neuredna" punđa u modi, a naša galerija slika će vam olakšati posao.

LepaiSrecna Kako ova slavna plavuša uspeva da na svim premijerama i glamuroznim dodelama nagrada izgleda sveže i odmorno kao da se juče vratila dugog letovanja? Neutralna paleta i šik frizura su ključ...