Farbanje kose u mlađim danima nekada predstavlja samo hir, nekada imidž, međutim u nekim godinama ono već postaje nužno. Džered Dži, frizer iz Los Anđelesa koji je zadužen za većinu frizura poznatih ličnosti, dao je nekoliko korisnih saveta za pokrivanje sedih vlasi.

Kada je reč o tipu kose i boje, Dži preporučuje upotrebu trajne boje za kosu, kako bi osigurali da sede vlasi ne bi počele da izbijaju pre nego što koren izraste.
Kolor šamponi, prelivi i ostali tipovi boja za kosu nisu dovoljno jaki da bi se izborili sa ovim problemom, posebno kada je već 50 procenata kose osedelo. Dži još kaže da je najbolje farbati koren najviše dve nijanse svetlijom bojom nego što vam je prirodna.

Što se tiče pranja, kosu nije potrebno svakodnevno tretirati, jer sama sadrži prirodna ulja koja je hrane. Uz to, prečesto pranje može da izvuče čak i najbolju trajnu farbu pre vremena.

Birajte šampone koji su namenjeni bojenoj kosi, posebno one koji hidriraju i hrane vlas. Ako redovno koristite presu za kosu ili jak fen, možete da primenjujete i sredstva za zaštitu od toplote.

Na sledećoj strani, pročitajte koje više o frizerskim trikovima koji će vam pomoći da održite lepu boju.

PageBreakIzmeđu dva konkretna farbanja, u slučaju da počnu sede vlasi da izbijaju, možete da koristite neki kolor šampon ili slično sredstvo koje biste držali desetak minuta na kosi i zatim isprali. Ovakve boje pružaju sjaj i svežinu, i uklanjaju sede koje su počele da se pojavljuju taman dok ne dođe na red ponovna poseta frizerskom salonu.

Pored prikrivanja sedih vlasi, Dži je pružio i neke savete o tome kako je moguće održati boju kose što duže svežom i lepom. On pre svega naglašava da je najbitnije zdravlje i jačina vlasi. S vremena na vreme priuštite sebi odlazak u salon gde ćete uraditi potpun tretman kose, a kod kuće nakon svakog pranja koristite masku koji ćete nekoliko minuta držati na kosi zatim isprati. Uz to, veoma je bitno redovno skraćivanje krajeva koje je najzaslužnije za svežiji izgled.

Među ženama se uvek provlači pitanje da li je preporučljivo farbati kosu za vreme trudnoće. Dži naglašava da je najbolje sačekati prvo tromesečje. U koliko strahujete i nakon toga, posavetujte se sa vašim doktorom, postoji dosta alternativnih metoda koje nemaju štetne materije u sebi.