Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šminka za poslovnu ženu

Zaposleni ste i svakog jutra suočavate se sa istim izazovom - kako da se našminkate brzo i efikasno, bez stresa, a da postignete maksimalni efekat? Saznajte šta vam je od proizvoda potrebno da istaknete lepotu i sakrijete eventualne ...

  Izvor: Foto: Shutterstock

Uredna poslovna šminka do kraja radnog dana sastavni je deo poslovnog bontona, ali nekada može da bude „nemoguća misija“. Kako da uz sve obaveze koje danas ima jedna zaposlena žena postignete maksimalne rezultate kada je šminkanje u pitanju i o čemu bi sve trebalo da vodite računa kako biste istakli ono najlepše na sebi, pitali smo Milicu Jevtić, profesionalnu šminkerku i trenera, koja odnedavno drži Školu šminkanja za poslovne žene u Centru za obuke One2grow.

U Centru za obuke One2grow, Milica Jevtić drži radionice Šminka za poslovnu ženu. Ideja ovih radionica je da poslovnoj ženi pomognu da se našminka brzo, efikasno i, što je veoma važno, uredno. Svaka polaznica će naučiti da na najbolji način koristi proizvode za negu kože i make-up iz svog nesesera jer, kako Milica kaže, nije neophodno da imate veliki budžet i brendirane preparate da budete negovane i uredne. Radionice su osmišljene tako da se dobiju korisne opšte informacije, kao i individualni saveti iz oblasti nege kože i šminke. Više informacija potražite na www.one2grow.net. 

O čemu bi zaposlene žene trebalo da vode računa kada se šminkaju za posao?

- U današnjem brzom svetu žene moraju da vode računa o mnogo čemu. Baš zbog toga se dešava da iz fokusa izbacimo ono što je najvažnije - negu kože, bez obzira o kojoj se prilici za koju se šminkamo radi. Svaka šminka će lakše i lepše da „legne“ na dobro negovanoj koži. Ako striktno govorimo o tome kako se našminkati za posao, onda je najpre potrebno da vodimo računa o vrsti posla kojim se bavimo i da u skladu s tim prilagodimo šminku poslovnoj situaciji.

Da li postoje trendovi u šminkanju zaposlenih žena?

- Apsolutno! Neki poslovi podrazumevaju svedeni make-up. Drugi pak zahtevaju da žena bude kompletno našminkana i doterana. Trendovi se menjaju i vrlo lako se mogu primeniti i u poslovnom šminkanju. Pogrešno je mišljenje da, ako imate neki zvanični, „strog“ posao, vaša šminka mora da bude zvanična i stroga. Naprotiv, samo nekoliko poteza četkicom može da unese lepršavost i razbije „strogoću“ - bar na vašem licu.

Šta je „apsolutno nedopustivo“ zaposlenim ženama pri šminkanju?

- Neka pravila, ili preciznije neke zabrane, važe za sve žene - od tinejdžerki do žena zrelog doba.

Nedopustivo je da na ženi vidite puder neprilagođen tipu kože i tenu, tako da se jasno vidi prelaz između lica i vrata. Podjednako je ružno šetati sa razmazanim ružem na usnama ili trepavicama „otežalim“ od grumuljica nastalih kao posledica više slojeva loše nanete maskare. Ne zaboravite da je manje više - uvek!

Software:Adobe Photoshop CS5.1 Windows Created: 2013:12:06 14:26:44
Izvor:

O čemu je potrebno da vodimo računa kada kupujumo šminku kako bi ostala na našem licu ceo dan - i da li je to uopšte moguće?

- Stalno se vraćam na negu kože jer, nažalost, žene misle da znaju sve o nezi kože, a onda kada dođu u školicu shvate koliko greše. Na našem tržištu nikad nije bilo više preparata za negu kože, ali ako ne znate šta je stvarno potrebno za vaš tip, ali i stanje kože, ne znači da ćete izabrati ono što je najbolje za vas niti da će taj preparat imati pozitivan efekat baš na vašu kožu. Važno je posvetiti se sredstvima za skidanje šminke i negu kože. Možete imati najskuplju šminku, ali ona neće sakriti ono na čemu mora svakodnevno da se radi, a to je zdrava i negovana koža lica i tela. Šminka može da ostane ceo dan na licu, važno je samo da umete da izaberete odgovarajuću podlogu za lice, puder i korektor, jer dobro istenirano lice je više od pola urađenog posla za dugotrajnost šminke. Stalno citiram da ne postoje ružne žene, već samo lenje. Potrebno je samo da odlučite da sebi posvetite vreme, i imaćete ga. Nemojte tražiti izgovore za lenjost. Nekoliko minuta posvećenih sebi svakog jutra i večeri učiniće da se osećate dobro u svojoj koži, i volećete svoje lice i telo sa svim njihovim manama. Ako već niste - ubrzo ćete početi da uživate u tome što ste žena...

Tekst: Dragana Aleksić

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije