Koncept rada vračarskog studija Medrezon zasniva se na korišćenju visokih tehnologija (Radiage, Vela Smooth Shape, Power Plate, luminopunktura, ultrazvuk) i medicinsko-estetskih procedura kao što su mezoterapija, lipoliza, mezoniti, hemijski pilinzi, mikrodermabrazija, upotreba hijaluronskih filera za bore i usne, 3D hidrolifting. Karika koja sve povezuje je nutricionizam - saveti za dijetu, ishranu, i izbor dodataka hrani za bolje stanje organizma.

Ovome bi trebalo dodati i bazično kozmetičke tretmane Collin i Dr Renaud, krioterapiju, dermabraziju i Vela Smooth za lice za one koji se boje igle, ili samo za održavanje i hidrataciju pred određeni događaj ili posle doživljenog stresa. Kada su u pitanju akne kod mlađih ili vrlo česte akne posle tridesete godine, radi se po želji ili u seriji. Ovog meseca su ovi tretmani na specijalnom popustu, kao i trajna epilacija dlaka radio-talasima.


Dr Branka Krkljuš magistrirala je nutricionizam u Londonu, i prati i primenjuje otkrića na polju posebnih suplemenata za dobrobit organizma i razvoj neinvazivnog načina podmlađivanja, povezujući sve to sa veštinom u izvođenju estetskih procedura za rešenje problema lepote, vitkosti i zdravlja. Od prvih hijaluronskih filera, restilana i mezoterapije, do najskorijih procedura kao što su mezoniti ili fileri za podebljavanje kože ruku, protekla je skoro decenija potrebna da se iskristalizuje najefikasniji pristup različitim problemima. Iskustvo, umerenost i razgovor pružaju vam pravi izbor tretmana.

Na sledećoj strani saznajte više o mezoterapiji i podmlađivanju lica.

PageBreak


Mezoterapija ostaje izbor broj jedan kada je u pitanju prvo podmlađivanje lica, hidratacija direktnim ubrizgavanjem hijaluronske kiseline i nutrijenata, i podsticaj kože kroz mnoštvo uboda od kojih je svaki veliki stumulans regeneraciji. Nikad nije rano niti kasno za početak tretmana podmlađivanja.

Podočnjaci - tamni kolutovi uklanjaju se kroz seriju tretmana, a rezultati se vide već posle prvog.

Takođe, mezoterapija se primenjuje i protiv problema sa cirkulacijom, protiv stresa, kao i prvog gubitka kose kod muškaraca.

Kao posebno koristan i delotvoran tretman ističe se mezoterapija kose koja opada posle trudnoće. Normalno je da 90 odsto dlaka kose stalno raste dok je 10 odsto u fazi odmaranja od rasta. Svaka 2-3 meseca kosa koja je u „odmarajućoj fazi“ opada i dozvoljava novoj kosi da raste. Telogen efluvium je proces većeg opadanja kose koji se javlja mesec dana do pet meseci posle trudnoće kod 40-50 procenata žena. Kao i sve promene vezane za trudnoću, ovo je privremeno. Povećan broj dlaka u mirnoj fazi nije nikad tako drastičan, nije permanentan, a ako osećate da je baš u toku trudnoće broj opalih dlaka neuobičajeno veliki to je usled nedostatka vitamina i minerala. Postoje vitamini i minerali koji se mogu bezbedno koristiti čak i u periodu dok čekate bebu. Normalno, u toku trudnoće povećan nivo hormona štiti vas od opadanja i obično je kosa lepa i bujna. Međutim, kad nakon porođaja i sledećih nekoliko meseci hormonski nivo padne na normalu, ovaj problem postaje upadljiv pošto je u pitanju skoro 60 odsto kose koja je „mirovala“, a tada ulazi u stanje telogena (faza opadanja). To je sve privremeno, vratiće se posle 6 do 12 meseci, a mezoterapija ovo rešava veoma brzo, već posle prve procedure kada se kosi nadoknade potrebni sastojci.

Piše: Dr Branka Krkljuš