Ipak, veoma je teško postići ovaj efekat, kako zbog nepogodnih vremenskih uslova, toksina i aerozagađenja, tako i zbog teške šminke, koja ponekad može biti veliki problem. 

Da bi koža bila zdrava i izgledala lepo, prvenstveno mora biti čista, što podrazumeva adekvatnu micelarnu vodu, umivalicu, a zatim i kremu koja odgovara tipu kože. Ukoliko redovno menjate jastučnice, vodite računa o higijeni i hidrataciji, koža mora izgledati dobro. 

Međutim, hronični problemi sa kožom, prirodno masna koža i sklona aknama može biti problem. Prenosimo vam iskustvo devojke koja je uspela da kožu dovede do savršenstva.

"Imam 29. godina, a od 16. godine sam se mučila sa bubuljicama. Najveći problem kod mene je što mi je koža na mestima toliko suva da puca i peruta se, a na nekim mestima, kao što je lice izuzetno masna, do te mere da ako se malo opustim odmah mi izađe ogromna bubuljica. Pokušavala sam sa svim mogućim preparatima, stikovima i korektorima, ali to je privremeno rešenje. Vremenom sam počela i da se šminkam da bih to prikrila, međutim tek onda je usledio pakao. Sa strane na obrazima su mi izašle ogromne bubuljice koje je nemoguće pokriti, a ako bih pokušala da ih istisnem napravila bih krater na licu. Šminka je doprinela još većem začepljenju pora i vremenom se stvaralo još više bubuljica. Izuzetno neprijatno iskustvo, svrbi, pecka, ne mogu da razmišljam i da normalno funkcionišem kada mi tako bukne lice. Od jedne prijateljice sam čula da je za kožu izuzetno zdravo naparavanje žalfijom i lekovitim biljem, što sam probala i pokazalo se odlično. Nakon što dobro očistim lice, naparim ga sa čajem od žalfije. Ali sasvim slučajno sam pronašla još jedno dodatno rešenje sa kojim sam prezadovoljna. 

sapun flogocid.jpg
Foto: Unimedica 

Foto: Unimedica

Drugarica mi je preporučila Flogocid sapun. Ona ima potpuno drugi problem, mada pomalo i sličan kao moj. Ima izuzetno suvu kožu lica. Ovaj sapun joj je pomogao da se hidrira, jer joj druge umivalice isušuju kožu, a u isto vreme Flogocid sapun čisti jako dobro, tako da je pun pogodak. Promenu sam videla brzo, ali je trebalo par meseci da kožu potpuno dovedem u normalu i sada to samo održavam. Koristim Flogocid i za kupanje, umesto raznih fabričkih kupki koje isušuju. Sada više nemam osećaj peckanja po telu, koža mi je baršunasta. Dakle moja rutina, recimo ujutru, je kapljica micelarne sa kojom očistim lice, vi možete koristiti i neko ulje ako nemate masnu kožu kao ja, zatim umivanje sa Flogocid sapunom i nakon toga krema. Više nemam strah da se pogledam u ogledalo, jer ne znam koja će me nova nepravilnost sačekati, prilično sam rasterećena, a ovo je moja rutina već duže vreme."

Preporuka je da kada birate umivalicu ili bilo šta od kozmetike za ličnu higijenu, pažljivo gledate deklaracije, jer ona najbolje govori o kvalitetu i sastavu proizvoda. 

Flogocid sapun sastoji se od kombinacije ulja badema, kokosa i ši butera.  Izuzetno je kremast, lako se nanosi i brzo spira.

Ulje badema, kokosa i palme, kao i ši buter daju mu bogatu i kremastu teksturu, a u isto vreme revitalizuju kožu. Sadrže vitamine E, A, B1, B2, B6, D, F, beta karoten, ali i minerale poput fosfora i kalcijuma.

Flogocid sapun možete koristiti za sve delove tela, za kupanje, umivanje, pranje ruku, lica i tela. Jednako se preporučuje sa normalnu i problematičnu kožu. I takođe je namenjen svim uzrastima!

Tekst: Promo