U pitanju je ulje vitamina E, koje je steklo veliku popularnost zbog svoje sposobnosti pretvaranja vlažne, suve kose u bujniju i sjajniju. Veruje se da može smanjiti gubitak kose, poboljšati zdravlje temena i cirkulaciju, te dodati sjaj kosi, kaže slavni stilista Nik Stenson.

Brojna istraživanja potvrđuju mnoge prednosti vitamina E.

Smanjeno opadanje kose

Jedno istraživanje pokazalo je da su pacijenti koji su uzimali dodatak vitamina E imali značajan rast kose, kaže Stenson.

Ulje vitamina E za kosu
Youtube / Nykaa 

Poboljšavanje cirkulacije 

Neka istraživanja tvrde da vitamin E može poboljšati celokupnu cirkulaciju tela. Cirkulacija je takođe povezana sa zdravim rastom kose. Tako mnogi stručnjaci za kosu zaključuju da ćete primenom vitamina E podstaći cirkulaciju temena. 

Unošenje ravnoteže među prirodna ulja

Vitamin E je ulje koje, ako ga koristite redovno, može pomoći u ravnoteži ulja koja prirodno imate. Dakle, ako je vaše teme suvo ili masno, možete razmisliti o korišćenju ulja vitamina E.

Ulje vitamina E za kosu
Shutterstock  

"Jednostavan način za korišćenje je nanošenje na kosu i teme, ravnomerno raspoređivanje i ostavljanje da odstoji na kosi 10 do 15 minuta pre nego što nanesete šampon i normalno operete kosu", kaže Stenson i dodaje da je ulje vitamina E izvrsno za kosu koja je prirodno suva, prenosi "mindbodygreen".

Tekst: Lepa&Srećna

BONUS VIDEO:

Kakao umesto šampona tiktok/__ria9__