Epsom so ili gorka so je, zapravo, magnezijum sulfat i koristi se u razne medicinske svrhe ali mnogi ga upotrebljavaju i u kozmetici, piše Lepa&Srećna.

Naročito je popularan u tretmanu bubuljica, mada neki dermatolozi ističu da postoje mnogo bolji i medicinski provereni preparati.

Oni koji ipak nisu protiv epsom soli navode da magnezijum sulfat može da umiri upalne procese i da ga valja koristiti za detoks kože.

Međutim, i oni preporučuju oprez.

Za početak, nikada ga nemojte koristiti na čitavom licu niti regijama zahvaćenim aknama.

Najbolje je da ga koristite samo u slučaju ako vam tek ponekad izbije poneka bubuljica i onda namažite rastvor samo na nju.

Rastvor napravite od soli i vode i nanesite na bubuljicu štapićem za uši.

Nemojte preterivati sa upotrebom - koristite ga, najviše, dva do tri puta nedeljno.
Ova so može da prilično isuši kožu pa je slobodno koristite sa nekim hidrantnim sredstvom - na primer, kremom sa hijaluronom, jer to neće oslabiti dejstvo na bubuljice.

Nipošto nemojte istovremeno koristiti druge isušujuće preparate kao što su salicilna kiselina, retinoidi ili neke druge kiseline.

Izbegavajte piling epsom solju i prestanite da je upotrebljavate za lice čim primetite neku iritaciju. Ako želite da isprobate piling za telo, pomešajte magenzijum sulfat s kokosovim uljem.

Istrljajte grublje delove - kožu na laktovima i kolenima, pa temeljno isperite.

Probajte kupku u toploj vodi sa malo rastvorenog magnezijum sulfata! Ona će vam, gotovo sigurno, prijati!

Konačno, redovno koristite ovu so za kupku za stopala.

Izvor: Lepa&Srećna