Dok još uvek razmišljate gde ćete provesti letnji odmor ove godine, i dalje svakog dana idete na posao, pauzu za ručak možda provodite na terasi, a vikende u šetnji pored reke. Kako ste svakodnevno izloženi suncu, a da to i ne primetite, potrebna vam je odgovarajuća zaštita. U nastavku vam prenosimo nekoliko saveta kako da kremu za sunčanje uvedete u svoju dnevnu rutinu.

Šta treba uvek da vam se nađe u torbi?

Nanošenje odgovarajuće kreme za sunčanje svakako će vas zaštititi od svih štetnih UV uticaja. Sa druge strane, redovno nanošenje zaštitnog faktora će vašoj koži pružiti neophodnu negu i hidrataciju, sprečiti pojavu fleka i smanjiti mogućnost za nastanak bora. Znajte da je samo zaštićena koža zdrava koža. Zato ne zaboravite da uvek u svojoj torbi i na svojoj koži imate kremu sa odgovarajućim faktorom zaštite. Nanosite je redovno i sigurni smo da će vam vaša koža biti zahvalna.

Cena nije presudna za izbor kvalitetne kreme za sunčanje

Krema za dnevnu upotrebu treba da ima minimum zaštitni faktor 30, kao i da bude bogata sastojcima poput cinkovog oksida ili titanovog dioksida koji štite od UV zraka. Ono što je takođe bitno da znate jeste da najskuplje kreme obično nisu i najkvalitetnije, te cena ne mora da bude glavni parametar pri izboru vašeg omiljenog saveznika na suncu. Tako u dm drogerijama možete da pronađete SUNDANCE proizvode koji pored pristupačne cene, sprečavaju  preuranjeno starenje kože i nastanak bora, ne sadrže parafin ni sintetičke mirise i u potpunosti su sigurne za primenu. Pored toga, poseduju UVA i UVB zaštitu, što je takođe veoma važno kada birate kremu sa zaštitnim faktorom. Do kraja juna određeni SUNDANCE proizvodi su sniženi 30 odsto, tako da iskoristite priliku i pronađite svog favorita.

Male pripreme za bezbrižnije uživanje na suncu

Uši, vrat i slepoočnice su, verovali ili ne, delovi tela koje najčešće zaboravimo da namažemo, zato dobro pazite da li ste sve otkrivene delove tela pokrili tankim slojem kreme. Stručnjaci savetuju da se krema nanosi 20 minuta pre izlaska napolje na područja koja su u direktnom dodiru sa suncem i preporučuju da kremu uvek nosite sa sobom, pogotovo ukoliko znate da ćete boraviti napolju celog dana. To znači da ukoliko trenirate na otvorenom ili se bavite nekim drugim sportom, takođe treba da zaštitite svoju kožu. Zbog pojačanog znojenja, preporuka je da koristite vodootporne losione za zaštitu od sunca. Uz to, birajte široku i laganu garderobu, a osim naočara za sunce zaštitite i glavu šeširom ili kačketom. Ove male pripreme omogućiće vam da uživate u omiljenom godišnjem dobu bez bojazni da ćete da ugrozite vašu kožu i zdravlje.

Tekst: PROMO