Uprkos činjenici da fraza „tanka koža“ zvuči lepo i čak uzvišeno, u životu takvo stanje može da stvori puno problema. Pre svega, utiče na ten. Primetna je kapilarna mreža, vene, dugotrajni tragovi akni samo su vrh ledenog brega. Strani kozmetolozi su govorili o onim postupcima koji mogu pružiti stvarnu pomoć u rešavanju problema.
„Tanka koža je uvek znak da postoje strukturni ili funkcionalni poremećaji u vezivnom tkivu. Spolja se to ogleda u povećanoj suvoći i primetnom širenju sitnih žila (zapravo onih istih „paučnih vena“). Razlog za ovu pojavu može biti smanjenje aktivnosti metaboličkog procesa, poremećaji hormona i cirkulacije, nedostatak vitamina i upalni procesi.

Očigledno je da za ispravljanje situacije neće biti potreban samo jedan postupak, već složen tretman. Dakle, da biste poboljšali teksturu kože, pre svega, vredi obratiti pažnju na postupke koji podstiču unutarćelijski metabolizam, poboljšavaju cirkulaciju krvi i obnavljaju metaboličke procese.

To može biti krioft - lečenje hladnoćom; PRP-terapija - obnavljanje tkiva na ćelijskom nivou, intradermalnim ubrizgavanjem sopstvene plazme bogate trombocitima; fibrostrike je postupak u više faza koji ima za cilj stimulisanje proizvodnje novih ćelija vezivnog tkiva na prirodan način.

Ako na koži duže vreme postoje tragovi akni i ožiljaka posle upale i najmanjeg oštećenja, tada možete isprobati ozon terapiju. Ovaj tretman zasnovan je na korisnim svojstvima ozona, omogućavajući vam uništavanje virusa i bakterija, aktiviranje cirkulacije krvi, uklanjanje toksina iz organizma. Koristeći mikroinekcije, doktor unosi u kožu ili ispod kože specijalno stvorene smese, koje svoj posao već obavljaju lokalno. Druga tehnika koja deluje u istom smeru je laserska termoliza.

Sastoji se u isparavanju površinskog i srednjeg sloja kože korišćenjem frakcijskog lasera. Na tim mestima stare ćelije kože se uništavaju, što izaziva aktivan proces oporavka zbog okolnih ćelija. Postupak laserske termolize izvodi se uz lokalnu anesteziju i traje u proseku 20-25 minuta.

I na kraju, možete vratiti hidrolipidnu ravnotežu kože koristeći programe usmerene na vlaženje i negu kože. I ovde su se biorevitalizacija i laserska biorevitalizacija dobro pokazali, omogućavajući vam da više puta povećavate sadržaj hijaluronske kiseline u koži.

Što se tiče izbora dekorativne kozmetike za osobe sa tankom, lako „ranjivom“ kožom, sada postoji niz tonalnih proizvoda koji mogu u dovoljnoj meri da prikriju nesavršenosti, a istovremeno da budu prilično lagani i udobni. O pravom izboru, posavetujte sa se vašim stručnjakom.

Izvor: Cosmopolitan.rs