Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NOVI TREND ZA ŠMINKANJE U 2020. GODINI: jamsu tehnika za savršenu kožu lica

Ova metoda zaživela je u Aziji, a već sada mnogobrojne žene ne mogu da joj odole.

  Izvor: Shutterstock

Profesionalni šminkeri iz Azije izmislili su novu metodu nanošenja šminke, za koju je zagarantovano da stvara besprekornu mat kožu bez nedostataka. Pripremite se: metoda je vrlo neobična, a zaista deluje.

Svi znamo da možemo i običnom vodom da očistimo kožu, ali u ovom slučaju nam je potrebna voda za nanošenje šminke.

Prvo pripremite kožu: nanesite temeljni prajmer, a ako je potrebno i korektor. Kada budete zadovoljni kvalitetom, senčenjem i učinite ton kože onako kako je ona i navikla, ne žurite sa prelaskom na obrve i šminku očiju: došlo je vreme za specifičnu metodu.

Odvojite šaku dečijeg pudera na dlanu. Stavite lice u ruke i laganim pokretima, jedva dodirujući kožu, raširite puder po licu. Možete ga naneti i u debljem sloju, a na nekim mestima, on će se drobiti. Nemojte se uznemiriti, trebalo bi da bude tako.

Potom sledi najvažnija stvar.

Sipajte hladnu vodu u neku posudu i na 30 sekundi stavite svoje lice u nju.

Kada izađete, stavite peškir na grudi tako da kapi ne dospevaju na vašu odeću, ali ni u kojem slučaju ne brišite lice: pustite da se osuši samo od sebe.
Čudan, čak šokantan zahvat uranjanja lica u vodu zapravo je namenjen pouzdanom fiksiranju tona, tako da ste do večeri sigurni da vam se ništa neće razmazati, na T-zoni se neće pojaviti masni sjaj, a površina lica će biti besprekorna i glatka.

Kada se koža osuši, možete da nastavite sa dodatnim šminkanjem. Nanesite rumenilo, senke, dopunite obrve i maskaru.

Jedino upozorenje: količina praha koju ćete koristiti zavisi od tipa kože: za masnu vam treba više, a za suvu manje.

Savet: Ako vam je neprijatno da potopite lice u vodu, možete da zamenite ovaj postupak obilnim prskanjem kože lica iz boce sa sprejom.

Isprobajte, uverite se u efekat ove metode, a ubrzo vam može postati i navika bez koje nećete moći da zamislite čak ni svakodnevno šminkanje.

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije