Modni stručnjak, Karla Krup, daje savete i otkriva nekoliko tajni pomoću kojih ćete dobiti idealnu figuru uz pomoć garderobe, piše Stil.

V izrez izdužuje torzo

V izrez daje iluziju izduženog tela, a samim tim i vitkijeg. Što više kože otkrijete u delu između brade i grudi, podrazumeva se u razumnim granicama, to ćete odavati utisak vitkije osobe. Ovaj izrez vizuelno daje ravnotežu širokim bokovima.

Štikle sa špicastim vrhom izdužuju noge

U visokim potpeticama svaka žena izgleda nekoliko kilograma lakše, ali one koje uz to imaju i špicast vrh još je bolji izbor. Zahvaljujući njemu, silueta će delovati još duže i elegantnije.

Dobar grudnjak može da prikrije višak kilograma

Možda zvuči čudno, ali dobar kroj grudnjaka može zaista da promeni i izgled figure. Mnoge žene nisu ni svesne da nose pogrešnu veličinu. Kada pronađete onaj koji vam u potpunosti odgovara, primetićete da izgledate značajno mršavije.

Steznik koriguje figuru

Ne libite se da investirate u jedan dobar steznik. On će učiniti da silueta izgleda fenomenalno u sekundi, pogotovo ispod haljine.

Kako nakit može da prikrije višak kilograma

Duge ogrlice dodaju dužinu kratkom vratu i odvlače pažnju od kukova, prednjeg i središnjeg dela tela.

U jednostavnim farmerkama svi izgledaju vitkije

Ukoliko želite da izgledate vitkije najbolje bi bilo da birate farmerke koje nemaju previše detalja na njima i koje su jednostavnijeg kroja. Idealan izbor su one u crnoj boji sa ravnim nogavicama.

Tamnija boja kože čini noge i ruke vitkijim

Sada su dostupni mnogi sprejevi koji daju efekat lažnog preplanulog tena. Ukoliko nosite haljine koje u prvi plan ističu noge, ovaj trik će vam biti od koristi.

NAJBOLJE DIJETE

Duži blejzer prikriva višak kilograma

Oštre ravne linije blejzera će se najbolje izboriti sa viškom kilograma. Sako dužine ispod bokova će vam odlično stajati.

Tkanine za prikrivanje punijih delova tela

Pamuk, svila i vuna će najbolje sakriti koji kilogram viška.

Kako boje sužavaju figuru

Monohromatski stil će vizuelno stanjiti svaku figuru.

Uskladite boju cipela da biste izgledali vitkije

Ukoliko nosite haljinu, neka cipele budu bež boje, a ukoliko se odlučite za crne farmerke neka crna bude i i obuća bude iste boje. Tako ćete dobiti efekat duže siluete.

Koje frizure čine lice mršavijim

Visoko vezan rep ili zalizana kosa će značajno doprineti mršavijem izgledu lica.

Izvor: Stil.rs