Početak nove sezone uvek je dobar period za promenu izgleda, a jedan od najefektnijih trikova za tranformaciju jestenova frizura. Mnoge influenserke i druge zvezde šou biznisa svoju savršenu jesenju frizuru pronašle su u klasičnom bobu različitih dužina, koji poslednjih dana često gledamo na Instagramu.

Istovremeno elegantna i šarmantna, jednostavna za održavanje i stilizovanje, bob frizura jedna je od onih koje nikada ne mogu da nam dosade. Razlog tome je njena praktična strana jer svima dobro stoji, bez obzira na oblik lica i teksturu kose.

View this post on Instagram

A post shared by Tiffany Hsu (@handinfire) on

Među bezbroj različitih bob trendova, kao najpopularniji ove sezone istakao se jednostavan blunt bob koji odlikuju oštar i ravan rez, a stilizovan je u glatkom i potpuno ravnom sleek stilu.

View this post on Instagram

A post shared by Brittany Xavier (@brittanyxavier) on

Ovakva se frizura šiša na dužinu oko ključne kosti, a bitno je napraviti bogatu teksturu s unuarašnje strane kako bi blunt bob dobio potrebnu dinamiku.

Dobar je izbor i lob – dugačak bob, koji uglabnom biraju devojke koje ne žele da previše krate kosu. Ako želite nešto atraktivniji izgled s vintidž prizvukom onda je pravo rešenje spoj bob frizure i kratkih šiški.

View this post on Instagram

A post shared by Olivia Culpo (@oliviaculpo) on

Još jedna atraktivna varijanta je french bob odnosno razbarušeni bob koji izgleda savršeno nesavršeno. Ključ ove frizure leži u razbarušenosti, a njegov sastavni deo su lagani talasi.

View this post on Instagram

A post shared by Vanessa Evelyn H. (@vanessaevelynh) on

Može se nositi u kombinaciji sa šiškama ili bez njih, zavisno od toga kakav oblik lica imate.

View this post on Instagram

A post shared by Taylor LaShae (@taylorlashae) on

Za koju god varijantu da se odlučite, ono što je sigurno, imaćete uvek dobru frizuru i neće vam trebati mnogo vremena za stilizovanje kose.

Izvor: In journal