Dolaskom toplijeg vremena mnoge žene odlučuju se osvežiti svoju kosu pramenovima pomoću kojih će njihova frizura izgledati osunčano, vedro i sjajno. Ove godine stručnjaci predlažu novu tehniku bojenja koja će naslediti proslavljeni balajaž.

Poslednjih godina frizerski stručnjaci doneli su niz novih tehnika bojenja, od kojih su se među ženama najbolje odrazili ombre i balajaž. Popularne metode ove sezone bi, barem kako najavljuju strani mediji, mogao naslediti sandi boja, odnosno kosa boje peska.

View this post on Instagram

A post shared by Love, Dunette (@lovedunette) on

Reč je o tehnici koja se jednako učinkovitom pokazala za sve tipove kose, bilo plavuše bilo brinete. Nešto je učinkovitija od pramenova i duži je efekat, a kosa će vam s ovakvom bojom izgledati savršeno celo leto.

Stručnjakinja i frizerka Kristin Mekmilen osmislila je ovaj koncept, a ističe kako je boja idealna za plavuše s prirodno tamnijim pigmentom.

View this post on Instagram

A post shared by ISABELLE FALLESEN (@hairbyisabelle_) on

Na sledećoj strani pročitajte kako se dobija ova boja!

PageBreak

Samo ime sandi (boja peska) odmah asocira na leto, more i odmor, a brojne su korisnice već isprobale ovaj izgled. "Reč je o ručno nanesenoj boji koju smo naglasili srednje plavim tonovima tačnije mešanjem boja pod nazivom iluzija, irski krem i puter krem.

View this post on Instagram

A post shared by Hair By Salah (@hairbysalah) on

"Sveukupni proces zahteva dva do dva i po sata, mada može potrajati ako se boji neko sa tamnijom kosom", objasnila je Mekmilen. Baš zbog toga što je reč o pravoj boji a ne o pramenovima, ona bi trebala duže potrajati na kosi. Govori se čak o trajanju od četiri meseca, sa naglaskom da će se donekle isprati kroz 24 pranja, kada bi trebalo ponoviti proces.

Ne sumnjamo da će ova boja zavladati i na plažama ovo leta 2019. godine, a izuzetno je zahvalna pogotovo jer će na suncu dodatno posvetleti pa možda nećete morati duže vreme da obnavljate frizuru.

View this post on Instagram

A post shared by Love, Dunette (@lovedunette) on

Tekst: Nikolina Belošević

Izvor: Tportal