Tamaru Ćosić sigurno znate - ona je jedna od najlepših blogerki u Srbiji, a na Instagramu je prati gotovo 100.00 ljudi. Njene bjuti savete žene upijaju iz dana u dan, a ona im rado preporučuje različite mejkap trikove, kao i one iz oblasti nege kože i kose.

I zaista - ova Beograđanka je postala sinonim za negovanu i doteranu mladu ženu, koja čak i bez trunke šminke izgleda lepo, sveže i odmorno. I Tamarina je kosa uvek u sjajnom stanju, a može da se pohvali dugom, bujnom kosom koja je uprkos čestim promenama boje i dalje sjajna i jaka. Ovu blogerku njeni pratoci najčešće i pitaju za savete i preporuke u vezi kose, pa smo o tome i proćaskali sa njom.

"Kosu perem na svaka 2-3 dana i uvek, ali uvek nakon pranja stavljam masku. Trudim se da koristim preparate koji je štite od toplote jer je gotovo uvek stilizujem toplim aparatima. Kosu šišam jednom u dva meseca maksimalno i kad god sam u prilici kod frizera uradim neki tretman, jer sam i šatirana", priča nam Tamara, i otkriva da li koristi domaće, "uradi sam" maske i tretmane.

View this post on Instagram

A post shared by Tamara Cosic (@lepasvakidan) on

"Nemam predlog za kućnu negu kose, jer mislim da nije dovoljno efikasna za tretiranu kosu. Maske sa kokosovim uljem su super u teoriji, ali u praksi maste više nego hidriraju a kosi je potrebna vlaga. Ali jednu stvar primenjujem redovno: to je da jednom nedeljno ostavim masku preko noći na kosi, a potom ujutru operem kosu, upijem višak vode peškirom, pa je osušim tako ili pustim da se sama osuši u peškiru, pa je potom i stilizujem", kaže ova mlada dama.

Tamaru najčešće viđamo sa puštenom kosom i loknama, a baš uvek izgleda kao da je tek izašla iz frizerskog salona, pa smo je pitali kako joj to polazi za rukom.

"Lokne imam uglavnom od uvijanja na traku, mada neretko i od figara, ovo su moje dve brze frizure i sa njima se osećam baš dobro. Frizura koja je tipična za mene je i podignuta gornja polovina kose", objašnjava Tamara, ali i otkriva super praktičan trik koji priskače u pomoć kada nemate vremena ili novca za frizera:

"Često koristim traku za uvijanje, to je tehnika koja spasava sve žene, zahteva 2 minuta i daje raskošne lokne, ali i pomaže u nameri da ređe koristite tople aparate", savetuje ona, a u njenom vlogu možete da pogledate kako se pravi ova frizura za koju vam doslovce treba samo traka za kosu i malo dobre volje.

Kako ova lepotica često menja boju kose i pramenova, pitali smo je i šta je inspiriše na eksperimentisanje i promene.

View this post on Instagram

A post shared by Tamara Cosic (@lepasvakidan) on

"Vodim se ličnim osećajem i željom za promenom, ali se uglavnom držim onog da je leti svetlija a zimi tamnija malo. Ranije sam znala da odem u prodavnicu i vidim farbu koja je lepa i odmah kupim da po povratku kući ofarbam svoju - u tom trenutku - svetlu kosu. Pa onda idem kod frizera da vraća boju posle par nedelja kad dosadi. Sada sam promišljenija i trudim se da je šatiram tako da to ne moram da radim često, već da samo ofarbam koren povremeno. Mislim da su promene, kada je kosa u pitanju a i sve ostalo, fenomenalne jer unose novu energiju i polet", zaključila je poznata blogerka.

Tekst: S. P.

Izvor: Blic