Bore su "slike" našeg života i prošlosti, a evo na koje emocije nas upozoravaju!

Čelo

Horizontalne bore upućuju na previše zabrinutosti, a kod mlade osobe mogu upućivati na preteranu konzumaciju šećera, mlečnih proizvoda, biljnih i životinjskih ulja i masnoća. Dve vertikalne bore između obrva označavaju ljutnju ili potisnut bes koji se može izražavati nestrpljenjem, frustracijom i/ili dosadom. Ako se te bore spuštaju niže, prema korenu nosa, mogu značiti brige i preteranu koncentraciju.

Obrazi

Vertikalne linije na obrazima znak su velikog i kontinuiranog stresa. Nazolabijalne bore su linije životnog smisla ili svrhe te pokazuju koliko dugo zaista živite u stvarnom životu. Ako su preduboke, a još nemate ni 50, možda je vreme za "čišćenje" života od verovanja i ideja, ali i vreme za detoksikaciju jer je ovo područje povezano sa debelim crevom.

Usne

Sitne vertikalne linije iznad gornje usne upućuju na preteranu brižnost – vreme je da počnete ugađati sebi. Često su popraćene kratkim borama "razočaranosti" koje se iz uglova usana spuštaju ukoso prema vilici. Sitne vertikalne linije koje se nalaze ispod donje usne označavaju ogorčenost i nezadovoljstvo životom.

Brada

Vertikalne linije na bradi teško se primećuju kod mlađih osoba, a povezuju se s racionalnim ili iracionalnim strahovima. Često koža na tom području poprima izgled pomorandžine kore.

Oči

Bore koje se iz spoljnog ugla oka u luku "penju" prema gore govore o sreći i veselju, a one koje se spuštaju prema jagodicama i/ili još niže, po obrazima, znak su patnje, žalosti i tuge.

Tekst: Vesna Ercegović

Izvor: Sensa.hr