Retko ko će se usuditi da ospori dobrobiti korišćenja prirodne kozmetike nasuprot one sa hemijskim sastojcima. Međutim, mnogi će reći da organska kozmetika košta neopravdano mnogo. Šta je to što definiše cenu takvih proizvoda?

Još pre samo desetak godina niko nije preterano razmišljao o sastavu svoje kozmetike. Tačnije, sastojke su pažljivo proučavali tek retki entuzijasti. Danas je situacija drastično drugačija, a prosečnom potrošaču je češće stalo do toga da u svoj organizam unosi hranu organskog porekla i da svoju kožu neguje proizvodima koji dolaze s prefiksom "ekološki", "organski" ili "prirodni". 

Skuplji sastojci

Većina organskih proizvoda se pravi od raznih biljaka, i to uzgojenih na ekološkim farmama. Takve kozmetičke kuće prolaze rigorozne testove kako bi dobile željene sertifikate, plodova je manje, a vreme žetve je duže. Sve to mora uticati na konačnu cenu. Isto tako, cena rada je mnogo viša. Na primer, ulje argana se dobija na složen način koji ne uključuje mašine već ljude koji će u njegovu proizvodnju uložiti sate i sate.

Nastavak teksta pročitajte OVDE!