Italijanska filmska diva Monika Beluči napunila je 30. septembra 2016. godine 52 godinu. 

Jedna od najseksipilnijih žena svih vremena koje nisu pristale na intervencije hirurga krije mnoge tajne. 

Evo nekih: 

1. Tajna njenog izgleda.

Osim genetike, ova Italijanka duguje svoj mladalački izgled i činjenici da se nikad nije pojavljivala napadno našminkana. Čak i u svakodnevnom životu ona koristi blagu kremu za lice, malo maskare i ruž za usne koji nikad nije napadan. I to je to.  Inače, poznata je po izreci da su bore lepše od plastike. 

2. Prvi put pod reflektorima.

Monika je postala model kada je imala samo 13 godina. Tada je pozirala za jednog lokalnog fotografa entuzijastu. 

3. Umesto advokatice - model.

Belučijeva je najpre je želela da postane advokat, ali joj nije bilo suđeno: studije je morala da plaća, pa se izdržavala modelingom i manekenstvom. Sa 24 godine preselila se u Milano, gde je potpisala ugovor sa jednom od vodećih agencija - Elite Model. Godinu dana kasnije radila je prvu veliku reviju za kuću Dolče i Gabana, kao i francuski El. 

Foto: AP, Monika i Emir Kusturica

4. Žena za sva vremena.

Jedan od najpoznatijih muških magazina na svetu, Men's Health stavio je Moniku Beluči na 21. mesto top liste 100 najlepših žena svih vremena, dok je 2002. bila prva na listi najpoželjnijih žena na svetu. 

4. Kasno ušla u svet glume.

Njena glumačka karijera počela je 1991 (u filmu La Riffa). Pet godina kasnije je bila nominovana za najbolju sporednu žensku ulogu u filu Apartman. Nakon toga - postaje rado viđena i u Holivudu. Vrh karijere (pre uloge kod Kusturice i u novom Džejmsu Bondu) doživela je u Poslednjem Hristovom iskušenju i u trilogiji Matriks. 

5. Poliglota.

Ako mislite da je ona izreka "lepa i glupa" tačna - grdno biste se prevarili: osim formalnog obrazovanja, Monika tečno govori engleski, španski i francuski  (uz svoj maternji jezik).

6. Stopala.

Možda vam se ovo neće svideti, ali - jedina mana na ovoj savršenoj ženi su - velika stopala. Doduše, to je relativna stvar. Kada uđe u radnju, traži broj 42. 

7. Čudni običaji.

Monika iza sebe ima dva braka. Sa fotografom Klaudijem Basom bila je do 1994. Potom je bila udata za Vinsenta Kasela do 2013. Tokom zajedničkog života, ona i on su živeli u odvojenim apartmanima jedne vile u Parizu, kako bi "izbegli rutinu svakodnevnog zajedničkog života". 

8. Kakva majka takve ćerke.

Ova glumica ima dve kćerke: Devu i Leoni. Dok je 2005. bila trudna, slikala se za naslovnu stranu magazina Veniti Fer. 

9. Gde god krene ima dom.

Osim stana u Parizu, ova prelepa Italijanka ima kuće u Italiji, Engleskoj i Brazilu. Zato i ne treba da čudi što joj kćerke govore francuski, engleski i portugalski. Uz italijanski, naravno. 

10. Najstarija Bondova devojka.

S obzirom na to da je za vreme snimanja filma "Spektar" sa Danijelom Krejgom imala ravno "pet banki", Monika Beluči je apsolutni rekorder u starosti Bondovih lepotica. Na drugom mestu je Onor Blekmen, koja je u vreme snimanja Goldfingera imala 37 godina. 

Zavirite i u našu FOTO-GALERIJU!


Izvor: Newsweek.rs

LepaiSrecna Kada neko iza sebe ostavi pola veka života, a još uvek mami pažnju kako muške, tako i ženske populacije, onda svakako zaslužuje pažnju. Otkrivamo tajne Monike Beluči!