Maska za kosu sa lukom je pre svega moćna ishrana kože glave mineralima i vitaminima koji se u velikoj količini nalaze u ovom jedinstvenom produktu. Hidrira, zaustavlja gubitak kose, poboljšava strukturu i ubrzava rast kose. Uz pomoć ove maske zauvek ćete se osloboditi peruti, sprečiti pojavu sedih vlasi i učinitićete svoju kosu zdravom i bujnom.

Maska za kosu sa lukom je odlična alternativa kupovnim kozmetičkim preparatima. Veoma je važno da je prirodna i pogodna za sve tipove kose.

Za pripremu ove maske biće potrebno:

  • 2 supene kašike sveže isceđenog soka crnog luka
  • 1 supena kašika meda
  • 1 supena kašika majoneza
  • 1 supena kašika maslinovog ulja

Sve sastojke dobro promešati i utrljati u kožu glave. Staviti kapu  za tuširanje ili običnu najlonsku. Glavu umotati peškirom.

Držati sat vremena, a potom isprati umereno toplom vodom sa šamponom i balzamom.

Možete promeniti sastav ove maske. Umesto majoneza staviti kašiku ricinusovog ulja, koje je u svom sastavu sadrži linolnu, oleinsku i palmitinsku kiselinu, koji zasićuju koren dlake i pomažu zdravom rastu kose. Možete dodati 1 žumance (ili celo jaje, ako imate masnu kosu).

Za postizanje dugoročnog pozitivnog rezultata, masku sa lukom primenjivati 2 puta nedeljno. Uraditi 30-40 tretmana i ne morate se brinuti jer miris luka se neće osećati.

Izvor: Femina