Ko bi još hteo da brije noge svakog dana, ko može da dočeka termin za depilaciju voskom...?

Sledeća tri recepta pomoći će vam da lakše prebrodite trenutke do redovnog uklanjanja dlačica na nogama.

1. Kurkuma i so

Indijke održavaju svileno glatke noge mešavinom kurkume i morske soli. Od ovih začina napravite pastu, utrljajte je na noge, ostavite da deluje petnaestak minuta i isperite u toploj vodi. Naučna podloga delovanja ove paste nije sasvim jasna, ali je verovatno važno što deluje abrazivno a u praksi je već potvrđena - usporava rast neželjenih dlaka. 

2. Šećerna pasta 

Depilacija šećernom pastom u kućnim uslovima odlična je alternativa za skupe kozmetičke zahvate. Iscedite sok pola limuna, pomešajte ga s četvrtinom šoljice meda i jednom šoljicom šećera, polako zagrevajte smesu - možete i  na kratko i u mikrotalasnoj pećnici. Nanesite toplu masu na kožu, prislonite pamučnu krpicu, ostavite oko pola minuta i povucite u smeru suprotnom od smera rasta dlačica.

Tri brazilske brze vežbe za podizanje zadnjice pogledajte ovde.

3. Plavac neguje i stopala i kožu

Poznat pod imenom plovućac, ovaj kamen je zapravo vrsta šupljikave, sunđeraste stene. Osim što možete njime da istrljate stopala i tako sprečite stvaranje zadebljanja, možete ga koristiti i kao laki piling. Naravno, kad trljate delove nogu na kojima imate pojačane malje, budite nežni i vrlo oprezni. Najbolje je da prvo nanesete gel za tuširanje, tako ćete sprečiti mogućnost povreda.