U ovom predlogu najviše se vodilo računa o tome da se zakloni terasa. Iz tih razloga bočni deo prema susedima je zaklonjen živom ogradom i okružen s dva loptasta hameciparisa ili  pačempresa. U neposrednoj blizini je klupa za uživanje, ispred koje je bezbroj cvetova plavog geranijuma. Odatle pada pogled na kuću, a do klupe se može doći kada se siđe s terase i prošeta ovim cvetnim poljem.

Ne treba zaboraviti da su u „moru“ cveća sakrivena i tri neugledna šahta. Ova činjenica upravo ukazuje na to da zelenilo i cveće nemaju samo ulogu povezanu s uživanjem već se njima mogu sakriti ovakvi detalji, neugledne šupe, bezbojni, prazni delovi fasada i slično. Fasada ove kuće je previše jednostavna i nezanimljiva i zato su tu jednoličnost pokrva kamen u vidu gabiona, što je posebno moderno i sreće se u većini vrtova koji su uređeni na savremen način. Tu su i kvadar od graba, veliki bambus ispred kuće i loptasto orezan jasen, tako da je ovaj deo zaista dobro zašticen od nepoželjnih pogleda.

U ovoj bašti je veoma lepo i mirisno kad  prvo u proleće procveta plavi zumbul. Od maja cvetove otvaraju ukrasni luk, plava perunika i beli božur. Od juna im se pridružuje geranijum da bi od avgusta do oktobra baštu krasile anemone. Spisak biljaka i legendu za njihov raspored možete pogledati u galeriji slika.

LepaiSrecna U svakom dvorištu mora da postoji bar jedan kutak skriven od pogleda i sveta... Ovo pejzažno rešenje nudi sjajne ideje za raskošnu baštu u kojoj ukućani i gosti nesmetano uživaju u sunčanim danima i romantičnim večerima.