Svaka bašta krije svoju tajnu, a ova bašta nas poziva da je istražujemo i otkrivamo lepote u kojima se vidi neverovatna kreativnost naše čitateljke Dušice Savić, piše Lepa & Srećna.

Dušica Savić iz Kruševca je napravila sebi i svojoj kuci Dunji mali raj. Predivna priroda koja okružuje kuću ističe lepotu biljaka u ovoj nestvarnoj bašti. Plavetnilo koje se vidi na prvi pogled nas mami da uživamo i pruža osećaj mira i spokoja. 

PROČITAJTE JOŠ: VAŠE BAŠTE: tajanstvena klupa, divno cveće i detalji u dvorištu naše čitateljke Dragane Popadić iz Kraljeva (FOTO)

A bašta je puna biljaka, prelepog cveća dok nas savršeni travnjak poziva da hodamo bosi po njemu. Neobične biljke i njihove boje unose razdraganost u ovu toplu baštu. Svaki deo dvorišta ima svoj kutak i svoju namenu. Deo ispred kuće sa tremom koji je natkriven privlači najviše pažnje i sa razlogom je najlepši jer pažljivo i sjajno uređen. 

Bazen je u prirodnoj formi i izvanredno se uklapa sa dva senovita trema, divan kutak za ukućane i psa Dunju - dremka i uživanje u raju su najlepši motiv za slikanje. Onaj ko je željan zelenila i mirisa cveća može da uživa u izdvojenom kutku u bašti, na platou od opeke, i da uživa u pogledu na prijatno zelenilo i voćnjak. Ispred kuće na urednom travnjaku je mesto za uživanje, savršeno za jutarnje i popodnevne kafe.

Kliknite OVDE da pročitate nastavak teksta i da vidite slike ovog baštenskog raja!


PageBreak

Dušicino zeleno carstvo odlikuje veliko bogatstvo raznobojnog cveća koje oduševljava svojom lepotom i bojama unose toplinu u baštu. Tu su zlatnožute tubice, egzotični hibiskus, jarkonarandžaste kadifice, dok hladovinu prave predivna, mirisna lipa i žalosni dud. 

PROČITAJTE JOŠ: VAŠE BAŠTE: baštensko carstvo koje gaji Danijela Vulović i ovog leta je ponos Požege (FOTO)

U žardinjerama su savršene kompozicije cveća od begonija, neobične, ukrasne koprive, muškatle i predivnog lijandera sa belim cvetovima. Tu su i patuljasti četinari - srebrni pačempres i tuja koji krase baštu i kad lišće sa ostalog drveća opadne. 

Dušica Savić je sa pažnjom i veštim umećem uredila ovo prelepo dvorište a cela bašta je dokaz da je naša čitateljka veliki ljubitelj dizajna, cveća i toplih boja koje pretvaraju njeno dvorište u pravi raj.

Kliknite OVDE da pogledate slike ove predivne bašte u galeriji!

Izvor: Lepa & Srećna

LepaiSrecna U čarobnoj bašti u Kruševcu poseban kutak ima mopsić Dunja - ovo je pravi baštenski raj!