Sve više popularne među baštovanima, baštenske sobe su savršen način da kombinujete različite vrste biljaka, boja, materijala i suprotnih stilova, piše Lepa & srećna.

Baštenske sobe pružaju bezbroj mogućnosti, pa se u vašoj bašti možete diviti urednom travnjaku, ali i raskošnom cveću i neobičnim bojama.

Baštenska soba ne mora da ima zidove, ali može! Bar neke... Možete ih okrečiti u omiljenu boju, a poseban pečat pružiće mozaik staze, kao i staze od drveta i lomljenog kamena.

Naravno, pored bajkovitog cveća, idealno bi bilo kada biste u svojoj baštenskoj sobi - naravno, ako to prostor dozvoljava - negovali i neko drvo, puzavicu ili žbun.

Takođe, u baštenskoj sobi vam je uvek potreban adekvatan nameštaj koji će izgledati lepo, ali i udobno. To mogu da budu i klasičan sto i stolice za baštu, ali i garniture koje podsećaju na nameštaj u dnevnom boravku.

Ukoliko ste skloni projektima "uradi sam", možete mesto za sedenje kreirati i sami - sedišta napravite od paleta, betonskih blokova, starog nameštaja i jastučića, a rezultat će sigurno oduševiti sve!

Pogledajte ideje za baštu u kratkom video klipu, a zatim razgledajte polako u GALERIJI SLIKA.

Izvor: Lepa & srećna

LepaiSrecna Svaki marljivi baštovan želi da izgradi u dvorištu svoj mali raj, a mi vam dajemo divnu inspiraciju! Pogledajte divne ideje za baštenske sobe...