U opštoj trci za ekonomičnim i lakim rešenjima, često se odlučujemo za jeftine materijale i unificirane projekte.

Međutim, i male izmene u dizajnu učiniće vaš hladnjak originalnim, a krov od čvrstog crepa odaje utisak solidnosti (1). Ako vam je na raspolaganju nešto veći prostor, odlučite se za krov blažeg nagiba, a možete ga pokriti i materijalom svetlije boje kako bi delovao manje masivan (2). Ljubitelji puzavica računaju na pomoć svojih zelenih mezimica i njihovih gustih vreža, ali ipak treba da im obezbede snažan oslonac  u vidu rešetki od drvenih letvica (3).

Poklonici egzotike mogu da potraže inspiraciju i u baštama na drugim meridijanima, s tim što su uvek poželjne sitne korekcije kako bi se dizajn uklopio s domaćim arhitektonskim stilovima. Zanimljiv trostruki krov delovaće prikladno u uredno formiranoj bašti s geometrijski oblikovanim rastinjem (4), dok atraktivni hladnjak u dalekoistočnom stilu može dobro da izgleda i ako ga pokrijete običnom, domaćom trskom (5).

Izvor: Lisa / Moja lepa bašta

LepaiSrecna Želeli biste da ulepšate dvorište, da napravite novi kutak za obedovanje, odmor i uživanje u prirodi? Onda je kućica u cveću pravo rešenje za vas. Odaberite pravi stil za svoju baštu, od prikladnih materijala i u skladu s raspoloživim budžetom.