Slavlja, romanse, izjave saučešća, nijedna posebna prilika ne može da prođe bez cveća. Sa cvećem povezujemo snažne emocije i ono budi naročita raspoloženja kod većine ljudi. Ako uživate u mirisu cveća, sigurno će vam se dopasti naš izbor tri mirisna favorita.

Jasmin

Ko voli slatkasti miris, za njega je jasmin (Jasminum polyanthum) pravi izbor, i to naročito tokom zime, kada na osvetljenom mestu (kod prozora) otvara svoje cvetove intenzivnog opojnog mirisa. Nije ni čudo što je on sastojak mnogih toaletnih voda. I još nešto: čaj od jasmina se pravi od ružičastih latica njegovih pupoljaka i odlikuje se posebnom aromom.

Ruža

Rascvetanih ruža ima tokom cele godine: kao rezano cveće ili kao ruže u mini saksijama. Ko i tokom hladnih sezona čezne za letom i suncem, neka drži jedan buket ruža na stolu ukrašen grančicama bršljana. U hladnim sobama sa malo svetla najduže se održe mini ruže u saksijama. Ako imate ruže u vazi kao rezano cveće, onda je potrebno da skraćujete stabljike svaki drugi dan da bi ruže ostale sveže.

Gardenija

Zvezda sobnih biljaka ne mora da bude samo ruža, već i gardenija, bela kao sneg. Puni pupoljci se lako otvaraju u hladnim prostorijama. Zimzelene biljke ne vole sunčana, ali im prijaju dobro osvetljena mesta. Zalivajte gardeniju malim količinama vode. Voda ne treba da ima mnogo krečnjaka. Stalna vlažnost oštećuje koren gardenije.