Praziluk je nezaobilazna namirnica u zdravoj kuhinji: kao povrće, za supe ili sitno isečen u salatama. Ko je prethodnog proleća unapred isplanirao i zasejao ga i leju u periodu od sredine aprila do juna, može uživati u specijalitetima sa prazilukom tokom cele zime.
Praziluk je otporna vrsta povrća i neke sorte čak dobro podnose mraz - tako da slobodno može da ostane u leji. Naročito su za zimu zahvalne sorte „Blaugrüner Winter” i „Siegfried”, koje se mogu vaditi sve do marta. Vile pažljivo zabodite na ivicu leje tik pored praziluka i pažljivo ga izvadite.
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka