Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ZA LEP TRAVNJAK TOKOM CELE GODINE: 3 stvari koje dobri domaćini moraju da urade pre zime

Tretmani za travnjak pre same zime itekako će vam se isplatiti na proleće - imaćete travnjak lepši nego ikad!

  Izvor: Foto: Shutterstock

Poslednje šišanje trave - najčešće u septembru - za mnoge je znak da prestanu da brinu o travnjaku, piše Lepa & Srećna.

Ništa gore od toga! Ako ne posvetite travi dovoljno pažnje čak i u jesen, sledeće godine ćete mučiti muku s korovom, žutim flekama ili - najtežom kaznom - ogolelim mestima bez trave.

Za početak, veoma je važno kako ćete kositi travu na početku jeseni. Poslednjih nekoliko košenja možete podesiti malo više od letnje visine, ali neka završno bude niže od uobičajene mere za leto.

PROČITAJTE JOŠ: RASKOŠNA BAŠTA NAŠE ČITATELJKE DUŠICE SAVIĆ ODUŠEVIĆE CEO INTERNET: uredan travnjak, bazen i romantično cveće (VAŠE BAŠTE + FOTO)

  Izvor:

To će doprineti jačanju korena, dok vlati trave neće biti oštećene mrazom tokom zime. 

Drugo, morate se potruditi da uklanjate lišće sa travnjaka. Ono vam možda deluje dekorativno zbog predivnih jesenjih boja, ali ispod njih se mogu sakriti razni insekti i opasne spore gljivica - ni jedno ni drugo nije idealno za zdrav, negovan travnjak. Jedno rešenje je da lišće uklonite grabuljanjem, a drugo da kroz njega prođete šišalicom - usitnjeni delovi lišća mogu biti odličan malč. Time ćete dobiti i zaštitni sloj a i dodatne hranjive materije za travu.

PROČITAJTE JOŠ: OVA PRAVILA OBAVEZNO SLEDITE AKO ŽELITE DA IMATE SAVRŠEN TRAVNJAK U BAŠTI: kako da održavate, prihranjujete i kosite travu (SAVETI+NEGA)

Treće, ne propustite da dosejete travu na oslabljenim mestima i prihranite odgovarajućim đubrivom. Tako ćete obezbediti dobar start za prolećni rast - najbolji način da se izborite sa korovom je da maksimalno ojačate travu. Uz ovakve mere pripreme za zimu, vaš travnjak je spreman za lepi "san" sve do proleća.

  Izvor:

Izvor: Lepa & Srećna

Ovo ne smete propustiti

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije