Cvetni aranžmani oduvek su bili sjajna prilika da izrazite najlepša osećanja, a mi dodajemo i da probudite uspavanog kreativca u sebi, piše Cosmopolitan.

Umesto što ćete se uputiti u cvećaru po najlepši cvet u nameri da ulepšate sebi ili nekome dan, predlažemo da upotrebite malo mašte i sledite naše praktične savete jer ćete za samo nekoliko minuta napraviti najlepšu ukrasnu kutiju s lalama.

Kad završite ovaj mali DIY projekat, ostaje vam samo dilema kome i uz koju poruku da ga poklonite, a verujemo da već nekoga imate na umu. 

PROČITAJTE JOŠ: Najlepši buket cveća za najlepši dan: 15 vrsta bidermajera za vaše venčanje

1. korak

Za ovaj mali „uradi sama“ projekat potreban vam je sledeći materijal: sunđer za rezano cveće, providna folija, ukrasna metalna kutija i lale (predlažemo da budu ružičaste).

2. korak

Obložite kutiju folijom, a potom je pažljivo ispunite sunđerom. Višak folije ili sunđera uklonite makazama i napravite rupice kako biste u sledećem koraku poređali cveće.

3. korak

Isecite lale tako da se samo pupoljci vide iz kutije i nežno ih ređajte sve dok je ne ispunite celu.

PROČITAJTE JOŠ: Prolećna bašta: koje lale cvetaju od marta do juna

4. korak

Ukoliko želite dodatnu dekoraciju, dodajte makaronse u nekoj nežnoj boji, stavljajući ih pažljivo između pupoljaka lala. Umesto makaronsa, možete u kutiju staviti i motivacione poruke, citate ili bilo šta drugo što mislite da će se bolje uklopiti.

Dodatni savet: ukoliko želite da vaš cvetni aranžman traje duže, umesto prirodnog, izaberite sušeno ili veštačko cveće.

Tekst: Spomenka Marić

Izvor: Cosmopolitan