Pred početak sezone venčanja, mlade i mladoženje su toliko zauzeti mnogim obavezama da detalje oko ukrašavanja sve češće prepuštaju pripreme specijalistima, piše Lepa & Srećna.

Dok dizajneri bašta i pejzažne arhitekte planiraju za sva četiri godišnja doba, dizajneri buketa i bidermajera uzimaju u obzir samo jednu činjenicu tj. period u kome se planira venčanje.

Mladenci ne treba previše da se zamaraju pitanjima kao što su: da li se bledoroze slaže sa jakim bojama? Da li će lepši biti buket ako je veliki i naglašen ili jednostavan i elegantan? Da li treba ubaciti neki novi cvetni detalj koji je trend ove sezone?

PROČITAJTE JOŠ: MODA ZA VENČANJE 2017: Hit venčanica mora imati bar 1 od ovih 5 detalja (FOTO)

Trendovi se menjaju iz godine u godinu, pa vam za 2017. godinu predlažemo sledeće!

1. Najmodernije je sveže cveće iz bašte, ono koje cveta u sezoni venčanja.

Mada je danas moguće nabaviti najrazličitije vrste cveća, ove godine trend je cveće aktuelne sezone. Za mlade nema ništa lepše nego da drže buket napravljen od svežih, mirišljavih cvetnica uzgajanih sa ljubavlju i ubranih direktno iz lokalnih rasadnika cveća ili od cvećara koji imaju saradnju sa lokalnim rasadnicima. Ovaj trend je postao sve češći i popularan svuda u svetu kao i interes ka prirodnoj proizvodnji sezonskog cveća.

Posebno su u modi dalije, a dominiraju u svadbenim buketima za kasno leto ili jesen.

PROČITAJTE JOŠ: Najlepši buket cveća za najlepši dan: 15 vrsta bidermajera za vaše venčanje

2. Bež i "nude" nijanse padaju u zaborav. Evo koje su boje najmodernije...

Ove godine u trendu su prigušene boje kao i kontrasti svetlih i tamnih boja. 

Posebno je aktuelna boja crnog vina. Pri tome, izbor je veliki - da li volite kabernet, merlot ili pino noir? Svi ovi duboki tonovi vina mogu da se upare sa različitom paletom boja: od smelih tonova do mekane roze i nude nijansi.

Takođe, poseban hit je "sivo na sivo". Siva je nova neutralna boja koja je postala poslednjih godina sve popularnija u cvetnom dizajnu. Siva se dobro kombinuje sa mnogim bojama a često sa bledoroze višegodišnjim cvećem. Siva može da bude u prednjem planu ali često ustupi mesto nežno belim cvetovima.

Zelenilo je takođe nova tema. Zelena boja kao tema dominira na venčanjima ove sezone ali na suptilan način. Zelenilo može da bude upotrebljeno na različite kreativne načine, kao venci na stolovima mladenaca, kao zelenilo na stolicama i kao ukrasni ram od lišća za slikanje.

3. Evo šta je presudno za stil vašeg bidermajera!

Detalji više nisu detalji. Od ove godine neophodna je buket traka i smatra se da bez nje nema bidermajera. Neveste traže da im se buket izdvaja na poseban način zahtevajući jedinstvene elemente kao što su starinske čipke ili više slojeva svilene trake.

Tekst: M. I.

Izvor: Lepa & Srećna