Predsednik Amerike Donald Tramp je na dijeti, a nećete verovati kako je počeo da se hrani, piše Lepa & srećna.

Doktor predsednika Trampa nedavno je objavio da je sa zdravljem predsednika sve u redu, ali da postoji samo jedan problem - gojaznost! Predsednik je pre izjave doktora jeo brzu i masnu hranu, pa se njegova večera sastojala iz dva hamburgera ili dva sendviča sa prženom ribom sa čokoladnim milkšejkom. 

Nakon apela doktora Tramp više ne sme da okusi brzu hranu. Doktor mu je preporučio da jede manje masne hrane i smanji unos ugljenih hidrata, kao i da redovno vežba. Pored salata, predsednik Amerike i dalje može da pojede slaninu, ali samo za doručak, jednom u nedelju dana.

PROČITAJTE JOŠ:

KAKO DA BRZO SMRŠATE BEZ DIJETE I VEŽBANJA

NAJLEPŠI PONČO, MANTILI I JAKNE ZA PROLEĆE 2018. GODINE

PREPOZNAJTE VISOK ŠEĆER I BEZ ANALIZE KRVI

VOLITE LI TAHINI: zdrava poslastica od susamove paste koju ćete zavoleti zbog lake pripreme i fantastičnog ukusa (RECEPT + FOTO)

Zbog svog zdravog sastava se preporučuju i u vegetarijanskoj ishrani, piše Lepa&Srećna. Zato predlažemo jednu fantastičnu poslasticu od ovog krema uz koju ćete sigurno uživati. Posebno jer imate mogućnost da u ovaj dezert dodate džem koji volite.

PROČITAJTE JOŠ: LJUBIČASTI NAPITAK ČINI ČUDO U VAŠEM TELU: ovaj sok od 4 sastojka uništava opasne bakterije

Sastojci:

  • 1 litar mleka
  • 1 čaša šećera
  • 4 pune kašike gustina
  • pola čaše taana
  • 6 kašika pekmeza (za serviranje)

PROČITAJTE JOŠ: NEVZINE SU STARINSKI TURSKI KOLAČ: hit slatkiš koji se dopao čak i predsedniku Amerike Baraku Obami (RECEPT + FOTO)

Priprema: 

Šećer i gustin staviti u šerpu i uz mućenje postepeno dodavati mleko pa kuvati na umerenoj vatri dok se šećer ne otopi. Kad počne da se zgušnjava dodati taan, promešati i kuvati dalje na tihoj vatri dok se ne pretvori u krem.

Malo prohladiti, sipati u čaše do polovine, u svaku staviti malo pekzmeza pa je napuniti kremom. Kad se krem ohladi do sobne temperature, staviti ga u frižider i dobro rashladiti pre serviranja.

Recepte piše: M. Ranisavljević

Izvor: Lepa & Srećna