Diplomirao je turizam i ugostiteljstvo ne zato što je to žarko želeo, već što je verovao kako treba da ide stopama svoga oca, jednog od prvih promotera turske kuhinje u svetu, piše Lepa & Srećna.

No, kad se Džejhun Mengiroglu (31), koga gledamo kao Deniza u seriji “Paramparčad”, obreo  u stvarnom hotelskom miljeu, shvatio je da to nije za njega:

– Ne leže mi ti kapitalistički odnosi – smeje se momak koji je sa 23 godine odlučio da sasvim promeni život. Batalio je turizam i okrenuo se modelingu.

PROČITAJTE JOŠ: Emotivan kraj snimanja turske serije "Paramparčad": kakvu tajnu krije raskošan dom porodice Gurpinar (FOTO)

Visok i vitak, uz to i šarmantan, bez problema je našao dobrog menadžera i uskoro počeo da snima kataloge i nosi revije. A za njegovu popularnost i ulazak u glumu kriva je Nedelja mode u Istanbulu 2012. Na njoj je, naime, Džejhun pistom prošetao samo u crnim slip gaćicama, s cigaretom u ruci:

Dizajner je zamislio da na pistu izađem s upaljenom cigaretom, da je potom ugasim i nastavim dalje. Međutim, kad sam već upalio cigaretu, odlučio sam da s njom prošetam do kraja.

A po svedočenju jednog novinara u trenutku kad se Džejhun pojavio na pisti, u sali je zavladao tajac, onda se proneo šapat: “Ko je ovaj čovek?”, a kad je završio svoj izlaz, prolomio se buran aplauz.

OD KOJIH SVE GLUMACA JE DŽEJHUN ZGODNIJI? EVO ŠTA KAŽU TURSKI NOVINARI - NA SLEDEĆOJ STRANICI!

PageBreak

Isti taj novinar je u izveštaju s Nedelje mode u zagradi dodao gotovo proročki komentar namenjen isključivo ženama: Džejhun je zgodniji od Kivanča (Tatlituga), slađi  od Kenana (Imirzalioglua), stvarniji od Džada Loua. Uskoro će postati glumac, ali obavezno morate da pogledate jedan njegov defile”.

PROČITAJTE JOŠ: NIHAN IZ SERIJE BESKRAJNA LJUBAV PLATILA KUĆU MILION EVRA: zavirite u raskošan dom i čaroban vrt turske glumice (FOTO)

I zaista, već 2015. zaigrao je u seriji “Sreća”. Taj projekat se završio sa 17 epizoda, ali je Džejhunu privatno doneo sreću: na setu se rodila ljubav između njega i lepe Dilare Aksujek (30), Šadije iz “Milosti”, koja, evo i danas traje. Iako su oboje veoma poznati, ipak uspevaju da svoju privatnost drže daleko od očiju javnosti, na veliku žalost brojnih tabloida. 

 A do “Sreće” plavokosi i plavooki Džejhun, visok 180 centimetara i težak 78 kilograma, nastupao je na nedeljama mode u Milanu i Njujorku. Uz to je počeo da uzima časove glume, jer, kaže, neuspeh ne podnosi:

– Tek kad mi profesor bude rekao “spreman si”, prihvatiću neku ulogu – bio je izričit.

Sudeći po tome kako su se stvari dalje odvijale, Džejhun je temeljno savladao lekcije, jer je nakon “Sreće” zaigrao skromnog momka Deniza u seriji “Paramparčad”.

PROČITAJTE JOŠ: Raskošan porodični dom Džihana iz serije "Paramparčad": zavirite u skladan dom i predivan vrt turskog glumca Erkana Petekaja (FOTO + VIDEO)

Od te ekipe se oprostio desetak epizoda pre kraja, a sada je dobio glavnu ulogu u seriji "Ruja" čije snimanje počinje. Voleo bi, kaže, da igra s Penelope Kruz, ali, šta da se radi – nova partnerka mu je Hazal Filiz Kučukose, koju upravo gledamo u ulozu Kemalove sestre Zejnep u “Beskrajnoj ljubavi”.

Tekst: Milena Ranisavljević

Izvor: Lepa & Srećna