U petak 24. marta pala je poslednja klapa 97, finalne epizode turske hit serije "Paramparčad" koja se trenutno prikazuje u više od 50 zemalja. Ekipa koja je tri pune godine gotovo svakodnevno radila zajedno priredila je oproštajni parti u vili porodice Gurpinar, mestu gde se najviše i snimalo. Naravno,  fotografije s tog događaja vrlo brzo su se našle na društvenim mrežama, pišer Lepa & srećna.

Zvezda serije Erkan Petekaja, koji tumači Džihana, zahvalio se svima na realizaciji tako grandioznog posla. U javnosti je poslednjih dana glavna vest da je Erkan sa jednom američkom producentskom kućom sklopio ugovor vredan deset miliona dolara da radi na projektima vezanim za tursko tržište. 

PROČITAJTE JOŠ: Raskošan porodični dom Džihana iz serije "Paramparčad": zavirite u skladan dom i predivan vrt turskog glumca Erkana Petekaja (FOTO + VIDEO)

KAKO JE DILARA REAGOVALA NA KRAJ SERIJE? PROČITAJTE NA SLEDEĆOJ STRANI...

PageBreak

Ebru Ozkan, dostojanstvena Dilara, bila je veoma emotivna: "Svakog od vas molim za oproštaj. Uradili smo divan posao. Ponovo ćemo se naći zajedno jednog dana". Tako se uz iskrene zagrljaje i dug aplauz završilo putovanje dugo tri godine.

PROČITAJTE JOŠ: Svi detalji i romantične fotografije sa veridbe Bali bega: evo zašto je Burak Ozčivit morao da popije slanu kafu u domu lepe Fahrije (FOTO)

Među najvećim dobitnicima tog putovanja svakako su Nursel Kose koja igra Keriman i Tolga Tekin kao Ozkan. Mnogi TV kritičari tvrde da su u ulogama brata i sestre briljirali i da bi producenti trebalo da iskoriste taj njihov zajednički potencijal.

PROČITAJTE JOŠ: Džihan iz serije Paramparčad zavodi likom i delom: pogledajte kako je glumac Erkan Petekaja plesom oduševio sve dame (FOTO + VIDEO)

ISTINA O PALATI U KOJOJ JE SNIMLJENA SERIJA OČEKUJE VAS NA SLEDEĆOJ STRANI!

PageBreak

Od prve epizode serije "Paramparčad" veliko interesovanje privlači velepni dom bogte porodice Gurpinar. Reč je o Edip efendijinoj plati iz 1753. godine, smeštenoj na anadolskoj strani Istanbula, čija se vrednost procenjuje na 75 miliona dolara, a za deo u kome je snimana serija producentska kuća je plaćala 50 hiljada dolara mesečno.

PROČITAJTE JOŠ: Lepa Ajše iz serije "Paramparčad" osvojila srce slavnog fudbalera: evo zašto je izabranik glumice Šukran Ovali najsrećniji čovek na svetu (FOTO)

Palata je sazidana za potrebe održavanja trgovinskih pregovora između Japana i Osmanskog carstva, a njen prvi vlasnik bio je Muamer efendija. Tokom vekova promenila je nekoliko vlasnika, a 1887. kupio ju je šef poreske uprave Edip efendija po kome je i dobila današnje ime.

Međutim, novi vlasnik je u njoj proveo samo godinu dana, a nakon njegove smrti palatu su podelila njegova dva sina. Zbog neadekvatnog održavanja, velelepna građevina polako je propadala sve dok je pre 27 godina nije kupila porodica Mengenedžioglu i restaurirala. Palata se prostire na 2.600 kvadrata i kao sve osmanske kuće sastoji se od harema i dela za posetioce.

Serija "Paramparčad" je i snimana u haremskom delu od 1.200 kvadrata, a za te potrebe na raspolaganju je imala dve spavaće sobe, trpezariju, salon, biblioteku i kuhinju.  

SVE SLIKE RASKOŠNE PALATE I GLUMACA NA POSLEDNJEM SNIMANJU SERIJE POGLEDAJTE U FOTO GALERIJI!

Tekst: M.R.

Izvor: Lepa & srećna

LepaiSrecna Snimljena je poslednja epizoda serije "Paramparčad"! Pogledajte kako su glumci reagovali na kraj i šta je zaista raskošan dom u kojem je serija snimljena...