Kensingtonska palata objavila je na svom Tviter profilu da je Kejt Midlton primljena 2. maja 2015. godine u bolnicu "Sent Meri" u Padingtonu gde je posebno krilo "Lindo" spremno za drugi kraljevski porođaj.

Kejt su odvezli iz stana u Kensingtonskoj palati u pratnji njenog supruga, britanskog princa Vilijama.

PROČITAJTE JOŠ: Modni trenutak: najlepši kaput Kejt Midlton za kraj trudnoće (FOTO)

Vojvotkinja od Kembridža prenela je trudnoću oko nedelju dana, a poslednji put je viđena juče kada je koristila kraljičin bazen zajedno sa sinčićem Džordžom.

Svetski mediji opisuju ovo kao najmoderniji kraljevski porođaj do sada, jer je objava na Tviter profilu Kensingtonske palate, u 6h i 34 minuta usledila samo pola sata pošto je Kejt primljena u bolnicu. Haštag #RoyalBaby na prvom je mestu trendova ove moćne društvene mreže koja okuplja oko 300 miliona aktivnih članova.

"Njeno kraljevsko visočanstvo vojvotkinja od Kembridža primljena je jutros u 06h u Bolnicu "Sent Meri" u Padingtonu, London i u ranoj je fazi porođaja."

"Grofica je prebačena automobilom od Kensingtonske palate do bolničkog krila "Lindo" u pratnji vojvode od Kembridža."

Lekarski tim u krilu "Lindo", gde prirodni porođaj čak i bez ikakvih komplikacija košta punih 12 hiljada funti, vodi iskusni kraljevski akušer Gaj Biston.

PROČITAJTE JOŠ: Kejt Midlton rodila sina

Kako kaže njihov predstavnik za štampu, kraljevski par ne namerava da daje bilo kakve druge komentare dok ne budu spremni da objave rođenje sina ili ćerke.

Novi princ ili princeza biće četvrti u redu pred britanskim tronom, a ujaka princa Harija to "šalje" na peto mesto.

Izvor: Lisa