Kejt Midlton porodila se 2. maja 2015. godine u bolnici "Sent Meri" u Londonu i donela na svet zdravu devojčicu koja je - kako je objavila Kensigtonska palata - teška 3 kilograma i 700 grama.

Da podsetimo, vojvotkinja od Kembridža primljena je u bolnicu rano jutros, a princ Vilijam prisustvovao je porođaju! Mama i beba se osećaju dobro.

PROČITAJTE JOŠ: #RoyalBaby označava najmoderniji kraljevski porođaj svih vremena: britanska palata najavila preko Tvitera porođaj Kejt Midlton

Oko bolnice su još u četvrtak 16. aprila postavljene metalne ograde koje treba da kanališu neobuzdanu radoznalost medija.

VIŠE: London je već počeo pripreme: kako će biti dočekana druga beba Kejt Midlton

Uprkos tome što su zvaničnici Kensingtonske palate ovog puta zabranile bilo kakvu "medijsku instalaciju" sve dok Kejt ne bude zvanično primljena u porodilište, vest o srećnom događaju se proširila neverovatnom przinom.

PROČITAJTE JOŠ: Tajne dlanova Kejt Midlton i princa Vilijama

Mnogi građani su sa nestrpljenjem iščekivali porođaj danima unapred! Kladionice u Britaniji radile su punom parom. Većina se kladila na to da će nova beba biti devojčica i da će se zvati: Šarlot, Aleksandra i Alis.

Ekonomisti su predvideli veliki uticaj rođenja devojčice na britansku ekonomiju. U to ulaze opklade, suveniri, fotografije... Koliko su Britanci uzbuđeni oko dolaska nove kraljevske bebe, pokazuje činjenica da su mnogi danima "dežurali" ispred bolnice.

.@abc7newsBayArea She's not a princess.

— Jamie Bellinger (@JamieBellinger) April 21, 2015

VIŠE: Poslednji put u javnosti pred porođaj: Kejt Midlton u plavom od glave do pete (FOTO)

Kada je trebalo da se rodi njihovo prvo dete, princ Džordž (22. jula 2013. godine) nedeljama unapred brojne svetske televizije su kamerama okupirale ulaz u bolnicu, što ovoga puta nikako nije bilo izvodljivo.

Krštenje princa Džordža, foto: Shutterstock

VIŠE: Poslednji put u javnosti pred porođaj: Kejt Midlton u plavom od glave do pete (FOTO)

Sem ponosnih i srećnih roditelja o deci će brinuti i dadilja Maria Tereza Turion Boralo, koja živi sa njima.