Iako vole dosta sunca, hranljiv supstrat i dosta zalivanja, kao i nedeljno prihranjivanje tečnim đubrivom, muškatle vam neće uzeti za zlo ako zaboravite jednom da ih zalijete.

Predlažemo da upoznate različite varijetete, a naročito "Laru Zonartik"... Reč je o jednom od novijih hibrida u brojnoj porodici omiljenih cvetnica čije vam najlepše članove predstavljamo OVDE.

Cvetovi koje krasi jednostavnost imaju svoju draž isto kao i puni cvetovi, gde samo jedna stabljika liči na raskošan buket s mnoštvom pojedinačnih cvetova. 

U mnoštvu varijeteta muškatli, hibrid "kaliope" izdvaja se živopisnim bojama i bogatim grananjem. Premda su otporne na bolesti, valja ih pažljivo negovati - pročitajte savete OVDE.

Muškatle su relativno otporne i dugovečne cvetnice, idealne za viseće korpe i žardinjere. Međutim, bez obzira na to koliko su izdržljive i uspevaju uprkos oskudnoj nezi, ponekad obole i potrebna im je naša pomoć. Kako da lečite pegavost muškatle, pogledajte OVDE.

Posebne ljubimice baštovana su mirisne muškatle. Koje sorte šire najlepšu aromu, pročitajte OVDE. Kako da uvećate svoju kolekciju muškatli, razmnožavajući ih reznicama, pročitajte OVDE.

Izvor: Lisa