- Sastojci:
- 1 kg girica
- 3 šargarepe
- 100 ml balsamo sirćeta
- 1 limun
- 5-6 listova lovora
- 1 kašičica ulja
- so
- kečap
Pripema:
Šargarepe i limun isečemo na tanke krugove. U nauljenu vatrostalnu posudu stavimo krugove limuna i tri lovorova lista.
Ribe posolimo, a zatim stepenasto poređamo u vatrostalnu posudu. U dublji sud stavimo sirće i kečap, sipamo 200 ml vode, dodamo mešavinu začina i promešamo kašikom.
Na ribe u vatrostalnoj posudi stavimo preostale lovorove listove i krugove šargarepe. Prelijemo mešavinom vode, sirćeta i kečapa poprskamo uljem i posolimo.
Posudu zatvorimo poklopcem ili aluminjumskom folijom stavimo u rernu i pečemo 2 sata na 200 C.
Savet:
Pripremom girica u rerni kuća manje miriše, lakše se sprema a i ukusno je!
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka