Sastojci:

  • 10 okruglih oblandi ili 6 četvrtastih

Fil:

  • 5 pomorandži ili1/4 l sveže ceđenog soka od pomorandže
  • rendana kora 1 pomorandže
  • 100 g šećera u prahu
  • 200 g maslaca
  • 20 g želatina
  • kašičica šećera

Glazura:

  • 100 g čokolade
  • 2-3 kašike ulja

I još:

  • nekoliko kriški pomorandže

Priprema:

Pomorandže prepolovite i iscedite sok. Sok, koru pomorandže i šećer kuvajte. Neposredno pre nego što pokipi, ubacite želatin. Neprestano mešajte dok se ne zgusne. Čim stigne do tačke ključanja, sklonite s vatre i ostavite da se hladi. Povremeno promešajte dok se hladi, kako se ne bi stvorila korica. Penasto umutite maslac i šećer u prahu, pa umešajte, neprestano mešajući, kuvani fil. Mešajte sve dok se smesa ne ujednači. Oblande obilno filujte i slažite jednu na drugu. Na kraju tortu prelijte glazurom od čokolade i dekorišite kriškama pomorandže.

Recepte pise: Milja Lukić