Sastojci:
- 450 g zamrznutog ili svežeg graška
- 1 glavica crnog luka
- 30 g praziluka
- 2 šargarepe
- 1/2 korena peršuna
- 1 kriščica celera
- 2 kašičice šećera
- 200 ml paradajza iz flaše
- so
- 1 kašičica aleve paprike
- 1 kašičica brašna
- 50 ml ulja za prženje
PROČITAJTE JOŠ: IDEALAN PRILOG UZ SVAKO MESO ZA RUČAK: pikantni pire krompir sa pasiranim graškom (RECEPT + FOTO)
Priprema:
Crni luk i praziluk iseći sitno i na ulju staviti da se prži. Dodati seckanu šargarepu, peršun i celer. Dodavati po malo vode da se lagano izdinsta. Nakon desetak minuta dodati grašak iz kese i paradajz iz flaše. Posoliti, dodati šećer kako bi se neutralisala kiselost paradajza, alevu papriku i naliti sa malo vode. Vreme dinstanja graška je takođe kratko, oko desetak minuta. U pola čaše vode razmutiti kašičicu brašna, pa uliti pred kraj kuvanja u grašak. Dinstati još nekoliko minuta.
PROČITAJTE JOŠ: PIKANTNA SALATA OD GRAŠKA: odlična obrok-salata sa gorgonzolom za rođendane i slavlja (RECEPT)
Recepte piše: Vesna Milojević
Izvor: Recepti
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.