Sastojci:

  • 2 kg jagnjećeg buta ili plećke bez kosti 
  • 2 l mleka 
  • 1/2 l jakog bujona od povrća (šargarepa,celer, crni luk, biber,lovorov list) 
  • 2 kg krompira 
  • so
  • peršun
  • ulje 

Priprema: Meso isecite na veće komade, poređajte u dublju šerpu i zalijte mlekom. Kuvajte oko sat i po na srednjoj vatri. U pekač ili dublji pleh sipajte ulje, poređajte meso, oljuštene cele krompire poređajte oko mesa, prelijte bujonom i mlekom koje je ostalo od kuvanja mesa. Pekač poklopite ili stavite aluminijumsku foliju preko pleha. Pecite sat do sat i po vremena (da krompir upije svu tečnost i lepo se zapeče). Pred kraj otklopite ili skinite foliju. Pospite peršunom i služite uz kajmak. 

Vreme pripreme: 180 minuta

Recepte piše: Milja Lukić

Pročitajte još: