Sastojci (za 4 osobe):
- 800 g telećeg mesa
- so, biber
- 4 kašike senfa
- 2 kašike ulja
- vezica majčine dušice
- 2 dl belog vina
- 4 dl telećeg bujona
- veza šargarepe
- veza mladog luka
- 125 g graška šećerca
- 1,5 dl kisele pavlake
- 2-3 kašike gustina
- 2 kašike putera
- 2 kašičice susama
Priprema:
Meso operite i osušite, pa ga premažite sa 2 kašike senfa. Ispržite ga na ulju sa svih strana. Majčinu dušicu operite i dodajte pečenju, pa sipajte vino i pustite da provri. Nalijte bujonom, poklopite i dinstajte 50-60 minuta.
Šargarepu, mladi luk i grašak očistite i operite. Šargarepu i luk isecite na komadiće, pa sve skuvajte u slanoj vodi i ocedite.
Pečenje izvadite iz sosa, držite ga 10 minuta na toplom. Sos procedite, dodajte kiselu pavlaku i ostatak senfa, pa još jednom ukuvajte. Umešajte gustin, začinite.
Rastopite puter i povrće sa susamom sasvim kratko propržite. Pečenje isecite i servirajte s povrćem i sosom. Po želji garnirajte majčinom dušicom. Uz pečenje možete poslužiti i široke rezance.
Vreme pripreme: 90 minuta
Recepte piše: Marija Jakob
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka