- Sastojci:
- 1 glavica kiselog kupusa
- 1 velika šolja sitne soje
- 1 šoljica graška
- 1 šoljica pirinča
- 1 šoljica kukuruza
- 2 šargarepe
- 1 koren peršuna
- 1 koren paškanata
- malo lišća celera i peršuna
- 1 kašičica aleve paprike
- 2 čena belog luka
- 1 velika glavica crnog luka
- po ukusu so
- biber
- suvi biljni začin
Priprema:
Beli luk i crni luk samleti, izmešati sa rendanom šargarepom, paštrnakom, peršunom, pirinčom, graškom, kukuruzom, sojom i seckanim lišćem celera i peršuna. Sve lepo izmešati i dodati začine po ukusu. Ko voli može staviti i origano.
Ostaviti smesu u frižider 15-tak minuta. Listove kiselog kupusa proprati ako je jako kiseo. Na svaki list staviti dve kašike smese pa smotati sarmu. Ređati u lonac i naliti vodom da ogrezne. Posuti alevom paprikom i poklopiti. Ostaviti da se kuva na laganoj vatri oko 2 sata.
Izvor: Recepti
RECEPTI ZA JELA S RIBOM:
RECEPTI ZA JELA OD POVRĆA:
POSNI KOLAČI I TORTE:
POSNI HLEB I PECIVA:
PRAVILA, OBIČAJI, POUKE, VESTI:
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka