KAKO OČISITITI ROŠTILJ UZ POMOĆ SAMO 2 SASTOJKA: Super savet koji će vam uštedeti vreme i nerve

Stiglo je lepo vreme, a s njim i sezona roštiljanja.

























































youtube/printscreen/pitmasterX 

Prvi maj je za nama, a s njim i tradicionalno roštiljanje. Ipak, tu nije kraj s ovom omiljenom aktivnoščću.
Kada su temperature prijatne prolećne, a dani bez kiše, najbolji način da provedmo slobodno vreme je u prirodi.

Iako nam je na rasploganju čitav dan, moramo da razmišljamo i onome što ćemo jesti. Morate priznati da malo šta ima takav gastronomski i socijološki efekat kao roštiljanje u prirodi.Takav dan retko šta može da pokvari, osim možda roštilja koji mora da se očisti.

Kako vas prljave rešetke ne bi oneraspoložile, donosimo odličan savet kako da ih brzo i jednostavno očistite.

Crveni luk i belo sirće su dobitna komininacija. Ako imate električni roštilj pre čišćenja ga možete zagrejati. Isprskajte roštilj belim sirćetom kako bi se masnoće što brže rastvorile. Potom uzmite polovinu crvenog luka i sastružite masnoću sa rešetki roštilja. Na kraju možete preći još jednom preko rešetki sa aluminjskom folijom.

 Izvor: Lepa&Srećna



youtube/printscreen/pitmasterX 

Prvi maj je za nama, a s njim i tradicionalno roštiljanje. Ipak, tu nije kraj s ovom omiljenom aktivnoščću.
Kada su temperature prijatne prolećne, a dani bez kiše, najbolji način da provedmo slobodno vreme je u prirodi.

Iako nam je na rasploganju čitav dan, moramo da razmišljamo i onome što ćemo jesti. Morate priznati da malo šta ima takav gastronomski i socijološki efekat kao roštiljanje u prirodi.Takav dan retko šta može da pokvari, osim možda roštilja koji mora da se očisti.

Kako vas prljave rešetke ne bi oneraspoložile, donosimo odličan savet kako da ih brzo i jednostavno očistite.

Crveni luk i belo sirće su dobitna komininacija. Ako imate električni roštilj pre čišćenja ga možete zagrejati. Isprskajte roštilj belim sirćetom kako bi se masnoće što brže rastvorile. Potom uzmite polovinu crvenog luka i sastružite masnoću sa rešetki roštilja. Na kraju možete preći još jednom preko rešetki sa aluminjskom folijom.

 Izvor: Lepa&Srećna

youtube/printscreen/pitmasterX 

Prvi maj je za nama, a s njim i tradicionalno roštiljanje. Ipak, tu nije kraj s ovom omiljenom aktivnoščću.
Kada su temperature prijatne prolećne, a dani bez kiše, najbolji način da provedmo slobodno vreme je u prirodi.

Iako nam je na rasploganju čitav dan, moramo da razmišljamo i onome što ćemo jesti. Morate priznati da malo šta ima takav gastronomski i socijološki efekat kao roštiljanje u prirodi.Takav dan retko šta može da pokvari, osim možda roštilja koji mora da se očisti.

Kako vas prljave rešetke ne bi oneraspoložile, donosimo odličan savet kako da ih brzo i jednostavno očistite.

Crveni luk i belo sirće su dobitna komininacija. Ako imate električni roštilj pre čišćenja ga možete zagrejati. Isprskajte roštilj belim sirćetom kako bi se masnoće što brže rastvorile. Potom uzmite polovinu crvenog luka i sastružite masnoću sa rešetki roštilja. Na kraju možete preći još jednom preko rešetki sa aluminjskom folijom.

 Izvor: Lepa&Srećna