Tokom sezone posta ovo jelo će sigurno biti neizostavno na vašoj trpezi. Poseban način pripreme i malo drugačiji sastojci, u odnosu na sarme na koje smo navikli, će vam se sigurno dopasti.

Potrebno je:

- glavica kelja

- 500g krompira

- 300g biljnog sira

- 2 čena belog luka

- 400g pradajiz pelata

- peršunov list

- so, biber

Priprema

Odvojite lepe i velike listove kelja, deblji deo istanjite nožem, a potom ih kratko izblanširajte u ključaloj vodi i odmah po vađenju ih stavite u hladnu vodu da se prohlade. Dok se liske hlade i cede, vi za to vreme izrendajte krompir, koji ste prethodno dobro oprali. Nakon toga ga stavite na zagrejanu ringlu da se dinsta. Kada je krompir gotov, dodajte mu sir i začine. Listove kelja filujte na uobičajeni način, kao da pripremate običnu sarmu. Uvijene sarme zapecite u tiganju sa svih strana lepo, prelijte preko njih paradajiz pelat, pospite iseckani beli luk i peršunov list. Ostavite sarme u tiganju da se krčkaju još nekih 30 minuta, a zatim ih poslužite.

Izvor: Lepa&Srećna