Bivši marinac je mislio da je samo dehidrirao: Vojnik nikad nije bio bolestan, prva dijagnoza ga šokirala

Bivši kraljevski marinac suočava se sa teškom dijagnozom nakon što mu je, prvobitno, bilo rečeno da su njegovi simptomi rezultat dehidratacije ili migrene.

Shutterstock

Kada je prvi put počeo da oseća vrtoglavice i "stalne", "tupe" glavobolje u maju ove godine, bivši kraljevski marinac Džejms Grinvud (42) iz Velsa, otišao je kod lekara opšte prakse. U dve posete, sve što je doktor rekao je da simptomi nastaju kao posledica dehidratacije ili problem s očima zbog rada pred računarom.

Međutim, početkom juna se Džejms probudio s jakom glavoboljom, pa je otišao u hitnu pomoć. Uporno je tražio snimanje na skeneru i konačno dobio rezultat - otkrivena mu je masa veličine oraha na desnom temporalnom režnju mozga. Tumor je uklonjen krajem tog meseca, ali je u avgustu stigla teška dijagnoza.

Džejms ima agresivni oblik raka mozga – glioblastom četvrtog stepena, a prognoza je da mu je ostalo između 12 i 18 meseci života. Prošao je hemioterapiju i radioterapiju u trajanju u šest nedelja, a krajem oktobra nastavlja sa intenzivnijim tretmanom. Ipak, ne gubi nadu i trudi se da uživa u svakom trenutku života. Njegova devojka Rejčel Džouns (31) mu pruža punu podršku.

"Dijagnoza me je podstakla da više cenim ljude i trenutke koje provodim s njima", kaže Džejms. "Nikad ranije nisam bio bolestan, a obuka u marincima mi pomaže da u svemu tražim pozitivnu perspektivu."

Pročitajte i kada je glavobolja možda simptom tumora na mozgu.

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Napitak protiv glavobolje  TikTok/teachmetea