U ishrani se upotrebljava kora štapića, a iz ploda se cedi vosak od kojeg se prave aromatične sveće. Cimet prija nervnom sistemu, jer njegov miris podstiče rad mozga, poboljšava vizuelno pamćenje i pažnju, a pritom utiče i na dobro raspoloženje. U kineskoj tradicionalnoj medicini cimet ima reputaciju leka broj jedan protiv prehlade i gripa, posebno uz čaj i svež đumbir.
U ovom začinu ima salicilata koji snižavaju temperaturu i imaju analgetsko i protivupalno dejstvo, što ga čini neizostavnim sastojkom u svakoj kuhinji tokom zime. Svoju upotrebu našao je u svim svetskim kuhinjama kao sastavni deo slatkiša, ali se on u tradicionalnoj medicini koristi i kod osoba koje imaju probleme sa prekomernom težinom. Cimet i đumbir su još jedna dobra kombinacija za mršavljenje. U dve kašičice meda umutite pola kašičice cimeta i pola kašičice đumbira. Neka ovo posluži kao čarobni premaz za tost, kada je vreme za užinu.
Pročitajte i na koji način možete da ubrzate metabolizam i izgubite višak kilograma uz prirodne sastojke.
Izvor: Lepa&Srećna