Umesto šećera u kafu ubacite ovaj začin: Ukus će biti fenomenalan, a spržićete i masne naslage

Zaboravite na kafu sa šećerom, ovaj dodatak čuva ukus a pomaže i u mršavljenju.
Foto: Shutterstock

Neki ljubitelji kafe ne mogu da je piju ako u nju ne stave bar malo šećera, ali stručnjaci uvek upozoravaju da je kafa sa šećerom loša kombinacija za naš metabolizam, pa i nagomilavanje masnih naslaga.

Ako ste voljni da smršate i rasteretite svoj digestivni sistem, ne morate da se odričete kafe ali je potrebno da uvedete malu promenu.

Fitnes instruktorka Dženi Šugar otkrila je trik uz koji će vaša kafa imati drugačiji efekat ali odličan ukus. Ona umesto šećera u kafu dodaje cimet!

"Nakon što dobro promešam, dobijem puno topliji i slađi ukus. Tako moja kafa ima nula kalorija i ne sadrži šećer", objasnila je instruktorka kojoj je omiljena crna kafa bez mleka i sa dodatkom cimeta.

Foto: Shutterstock

Ona cimet dodaje i u jogurt od bademovog mleka, ovsenu kašu sa bananom, na jabuku, pa čak i na tost sa kikiriki puterom.

"Osim što daje slađi ukus jelima, cimet je i zdrav. Prepun je antioksidanata i pomaže telu u rešavanju slobodnih radikala. Istraživanja su pokazala da ima i protivupalna svojstva", istakla je Dženi za PopSugar.

Cimet takođe podstiče i termogenezu, proces zagrevanja tela i na taj način dodatno podstiče sagorevanje kalorija.

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Kako se pravilno kuva turska kafa Izvor: Reddit/sinjiOnO